hits

carmenlouise


Få slutt på grusomhetene

 • Publisert: 03.06.2017, 08:43
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  Om du har fulgt min blogg en stund, eller lest eldre innlegg, vet du at jeg er ekstremt engasjert og opptatt av dyrenes rettigheter og jordkloden vår. Jeg har flere ganger vært i kontakt med PETA, jeg har mailet med loreal, lilleborg og flere. 

  Dyretesting er noe av det ondeste som fremdeles utføres hver dag på vår klode. Dyr som kaniner, katter, apekatter, marsvin og mus utsettes for ekstrem smerte, pining og død. Dyr kjenner på samme smerte som oss mennesker, de kjenner på følelser som frykt, smerte, aggresjon, sorg og ensomhet. Å bevisst påføre levende vesener dette er etisk feil og burde være langt ifra naturlig oppførsel. Husk at når du kjøper den fantastiske Estèe Lauder foundationen, sier du indirekte ja til å pine et dyr.

  The Body Shop, fikk EU til å innføre forbud mot dyretesting av kosmetikk, og ønsker nå at FN vedtar en lov som setter en stopper for testing av produkter på dyr. Du kan lese mer om The Body Shop og dyretesting HER. 

  Om du er interessert i å finne ut mer om dyretesting har jeg flere innlegg på bloggen under kategorien Dyrevern.

  Ta vare på de du deler planeten med, vis medfølelse for liv, og signer denne kampanjen. Vi må få slutt på slik grusom behandling av dyr.

  Klikk på bildet over for å signere.

   

  my5-RB-lDuU
 • Publisert: 03.06.2017, 08:43
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • JA til ulv i norsk natur

 • Publisert: 22.05.2016, 19:36
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  Ville bare ta meg en kjapp tur innom og si at dere på signere dette. Som dere sikkert har fått med dere så ønsker stortinget å kutte ned på ulven i Norge. Jeg er jo så klart imot dette på mange måter, men først og fremst fordi ulven hører til i Norsk natur like mye som alt og alle andre. Hvis bønder synes det er så dumt fordi ulven tar sauene deres, så får de passe bedre på dyrene sine, mener nå vertfall jeg. Om du er enig med meg og mange andre, så signer dette og hjelp ulven.

  Klikk her for å signere. 

   

 • Publisert: 22.05.2016, 19:36
 • Kategori: Dyrevern
 • 1 kommentarer
 • Yulin dog meat festival

 • Publisert: 20.05.2016, 17:08
 • Kategori: Dyrevern
 • Jeg skrev dette innlegget for omtrent ett år siden og vil dele det med dere igjen. Husk å besøke lenken som er lagt med for å hjelpe stakkars, uskyldige dyr.

  Hei!

  22. Juni blir tusenvis av hunder torturert og drept for så å spises. Dette er en del av Yulin Dog Meat Festival som skjer i Kina i Yulin. Det kommer vel ikke som noe sjokk at i Kina spiser de bla. hund og katt, det er noe de gjør og har gjort lenge. Men denne festivalen deres kan de spare seg for. Den har pågått i flere år og målet er å torturere og pine flest hunder som mulig før de blir slaktet pga. den feilaktige troen på at å spise hundekjøtt på denne eksakte dagen vil gi dem god helse og skremme bort onde ånder for et år. Tenk på det, tusenvis at hunder (flertallet skal visst være stjålne kjæledyr) skal bli torturert, slått, sparket og skinnet levende, med den troa på at kjøttet da skal smake bedre, før de blir spist av festivaldeltakere. 

  Gjør din egen research og finn ut mer om denne forferdelige festivalen, husk å skriv under på denne kampanjen HER.


   

  Hunder er menneskenes bestevenn, hva har de gjort for å lide, vær så snill og signer og del så det forhåpentligvis ikke blir noe mer av disse grusomhetene.

 • Publisert: 20.05.2016, 17:08
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • Become strong as an ox

 • Publisert: 01.02.2016, 19:49
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  I år er det to år siden jeg sluttet og spise kjøtt og siden jeg ikke har skrevet noe særlig om dette temaet på lenge, synes jeg det er på tide.

  Jeg valgte å slutte å spise kjøtt 23.April.2014, jeg husker det godt for jeg satt kvelden før bursdagen min og så på groteske videoer fra Kina. Så, jeg underskrev en liten sak på noah om jeg ikke tar helt feil, der jeg skulle være vegetarianer i 30 dager. Familien var ikke veldig gira på det i begynnelsen men respekterte valget mitt etter kort tid. I begynnelsen åt jeg vilt. Det vil si at jeg åt ikke gris, kylling etc. Men elg og reinstyr ble spist. Husk på at i denne perioden trodde jeg at dyrene i Norge hadde det likt som i f.eks Kina. Etterhvert sluttet jeg å spise alt av dyr og jeg gjorde mer research om hvordan de hadde det. Det var da den nåværende grunnen min begynte å forme seg også.

  Jeg har bestemt meg for å fortsette å ikke spise kjøtt fordi jeg mener at uansett om du er hund eller katt, menneske eller elg, har du like mye rett på å leve. Dyr er ikke til for at vi skal spise dem og vi har absolutt ingen rett til å ta deres liv fra dem. Jeg ønsker ikke å støtte mord av uskyldige skapninger og jeg ønsker ikke å støtte forurensningen slakterhus medfører. 

  Mange vil reagere på uttalelsene mine når det gjelder dette temaet, jeg har så utrolig sterke meninger om det, men jeg spiser fisk. Jeg liker ikke å snakke om hvorfor eller hvorfor ikke da jeg føler jeg er dobbelmoralsk som gjør det, men når jeg sier det er helsemessige grunner, bør det være godt nok. Da jeg sluttet å spise kjøtt hadde jeg lite peiling på kosthold og ernæring, noe som er annerledes nå. Det er fler av stoffene i fisk som jeg trenger, en så enkel grunn som at jeg er ung og jeg trener ganske mye, forklarer det og det å ta alt i tablett-form er ikke akkurat det beste. Jeg går allerede på både B-vitamin tabletter og magnesium, hadde jeg kuttet fisk ut helt ville det sannsynligvis gått ut over helsa mi. Men altså, ikke tro at jeg prøver å unnskylde meg og komme med både ditt og datt som grunn, men jeg vil bare forklare og vise det litt fra min side. Anyway så spiser jeg veldig lite fisk og prøver så godt jeg kan å ikke spise det mer enn 2-3 ganger i uka. 

  Jeg vet at det er mange som ønsker å kutte ned på kjøttet men ikke vet helt hvordan de kan gjøre det. Å gå rett fra å ha et kosthold som består av mye kjøtt til et kosthold uten kjøtt er ikke lett. De aller fleste kutter litt og litt ned på kjøttet helt til det er helt borte, og det kan ta tid. Det er viktig å kjenne til hvordan kroppen sin er og hvordan den reagerer, være godt kjent med kostholdet ditt og ta det gradvis. Måten jeg sluttet på kan jeg virkelig anbefale da kroppen ikke reagerer så sterk på å gå fra å spise kylling til elg. Minusen er at jeg ikke kjente kroppen min så godt så da jeg stoppet med alt kjøtt slo det meg litt i bakken. Jeg var sliten og trett men det gikk over det også. En gradvis tilpassing vil være det beste for mange, så prøv deg fram og hør på kroppen din.

  Å være vegetarianer eller vertfall ikke spise kjøtt har flere fordeler og dette er noen av dem:

  ♦ Det er over 30% mindre hjertesykdom hos vegetarianere og halverer sjansen for hjerte- og karsykdommer. 

  ♦ Du minsker sjansen for kreft.

  ♦ Med et grønnsaksbasert kosthold vil du få i deg mer ren mat. (dette kommer selvfølgelig an på om du lager maten fra bunnen kontra ferdigkjøpe alt etc.)

  ♦ Du er ikke med på å støtte slakt som er veldig forurensende.

  ♦ Mange opplever renere hud.

  ♦ Bedre/lavere blodtrykk.

  Dette er bare noen få grunner til å kutte ned på kjøtt, men det er mange flere, om du er interessert i å lese mer om det så er det masse info på nettet.

  Jeg er fullstendig klar over at jeg kan være provoserende når jeg uttaler meg om dette temaet men jeg har faktaen min på plass og vil anbefale alle til å vertfall ha minimum en dag i uka som er meat-free, ingen har godt av kjøtt hver dag.

    • Publisert: 01.02.2016, 19:49
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • The Body Shop//PETA

 • Publisert: 15.10.2015, 19:25
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært i små diskusjoner på facebook i forskjellige grupper der det er noen som kommer med en påstand som er feil. En ting jeg vet mange lurer litt på er om The Body Shop er så trygt som de sier. The Body Shop er under Loreal, det samme er også NYX og Urban Decay, som er dyrevennlige. Når du kjøper et produkt fra The Body Shop, støtter du automatisk opp Loreal, ja. Men du støtter ikke dyretesting. Når du handler fra The Body Shop viser du interesse for cruelty free og det påvirker Loreal til å adoptere flere cruelty free merker. Det var nylig ei som igjen kommenterte at du støtter dyretesting om du handler hos The Body Shop, jeg sendte en ny mail til PETA for å få det avklart at det er "trygt". Her er mailen.

   

  Hey!

  Some organizations have different views on parent companies but we are very pleased to report that PETA has received written confirmation from The Body Shop assuring us that its animal-testing policy will not change and that all its products will remain cruelty-free. We feel that it`s important for consumers to continue buying personal-care products from The Body Shop in order to support the company?s strong anti-testing stance and show L?Oreal that the market for cruelty-free products is huge.

  Invariably, when a massive corporation buys a smaller, more compassionate company, the big company learns from the smaller company`s success that consumers are concerned about issues such as animal testing and cruelty to farmed animals. For example, Boca Foods - maker of vegetarian burgers and other vegetarian products - is now owned by hot dog giant Oscar Mayer, and ConAgra owns faux-meat maker LightLife. Dean Foods - the largest dairy products company in the world - owns White Wave, the maker of Silk soy milk and other nondairy products. These conglomerates` purchases of compassionate companies have caused humane products to become more widely promoted and sold than ever before. Mainstream America sees them and hears about them, which enables them to become more popular.

  Large corporations now recognize the expanding market of compassionate consumers who want cruelty-free food, cosmetics, and clothing. We hope that The Body Shop`s no-testing policy and its support of projects that are friendly to animals, the environment, and native peoples will persuade L`Oreal to abandon animal tests across the board.

  Please ask L`Oreal to adopt the same compassionate standards as The Body Shop by using its Web form at http://www.loreal.com/_en/_ww/tools/contact/search/form_search.aspx.

   

  Thanks for speaking up for animals,

   

  Om det er noe du lurer på ang. dette, så kommenter gjerne så skal jeg prøve så godt jeg kan å svare skikkelig :-)

   

  Vil fortsatt minne dere på å prøve så godt dere kan å styre unna dyretestede produkter, da kaninen på bildet over ikke har alvorlige skader engang.. Kan komme med en oppdatert tekst med bla. trygge og utrygge produkter om ikke så lenge :-)

 • Publisert: 15.10.2015, 19:25
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • PETA, LILLEBORG, UNILEVER Q&A

 • Publisert: 04.07.2015, 22:21
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  Jeg har flere ganger skrevet om dyretesting og hvor grusom denne industrien er. Som flere av dere også vet har jeg vært i kontakt med PETA ganske lenge og har fått svar på mye. Dette med hvem som tester og ikke er utrolig vanskelig da de fleste merker skriver det så utrolig vanskelig, "hvis, dersom, kanskje, i noen tilfeller". Jeg har nå sluttet å stole på alt alle andre enn PETA sier. For eksempel så har jeg lurt voldsomt på dette med define og sunsilk. Begge er eid av "Lilleborg", men så er det et annet merke også inni bildet, nemlig "Unilever". Unilever eier bla. Dove. Og om du trykker HER, så ser du at Lilleborg "eier" også Dove. Så det er altså da tre ledd? Jeg synes slike ting er utrolig vanskelig. PETA skrev til meg at jeg skulle spørre om "bevis på at de ikke testet på dyr", tror du jeg får det? Haha, tro om igjen. Jeg fikk en ny mail av Lilleborg der det stod nøyaktig det samme som i første mail jeg fikk av dem. Altså at de ikke testet på dyr etter den og den datoen. 

  Selskaper på PETA sin liste må fylle ut et spørreskjema og signere under på en type kontrakt der de lover å ikke skade noen dyr. Når jeg ser på de forskjellige listene blir jeg så klart forvirra. De fleste listene sier at Define er testet på dyr, fordi den eies av Lilleborg. Altså, at Lilleborg tester på dyr. Det jeg ikke helt skjønner er hvorfor de ikke bare er så ærlige at de sier det, jeg ser faktisk ikke problemet.  Jeg vet at det kan være litt vanskelig av og til å leve dyrevennlig, men jeg vil likevel anbefale å gå etter PETA sin liste. Den kan du i vertfall stole skikkelig på. De merkene du finner der er 100% trygge. Så gå etter den lista og om du lurer på noe ang. et merke dem ikke har oversikt over, send en mail til det selskapet du er interessert i og se hva dem svarer. Men det som er viktig er å holde seg alvorlig og stille direkte spørsmål, om de da begynner å pakke inn svaret, spør du på nytt, husk at det er dem som skal være høflige (og ærlige, for all del!) du må ikke alltid være det i slike settinger, haha.

  En liten sånn ting jeg også vil nevne helt til slutt er ang. The body shop. Det er så mange som mener at du støtter dyretesting når du kjøper fra the body shop og andre dyrevennlige merker som eies av Loreal. For å si det enkelt, det er feil. The body shop er dyrevennlig og trygt, du støtter IKKE dyretesting ved å kjøpe fra dem. Jeg tenkte å gå mer inn på det i et eget innlegg :-)

 • Publisert: 04.07.2015, 22:21
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • TICKLING IS TORTURE

 • Publisert: 26.06.2015, 20:10
 • Kategori: Dyrevern
 • "Slow Loris eating a rice ball"

  "Slow Loris loves getting tickeled" 

  "Slow Loris eating banana"

  "Brushing Slow Loris"

   

  Vi har alle sett de søte videoene av de små søte dyrene Slow Loris. Se denne videoen og signer kampanjen som jeg har linket under. Jeg var ikke klar over dette før noen delte det på facebook. Jeg begynte å gråte når jeg så denne videoen og kan nesten garantere at mange gjør akkurat det samme. Dette er jo bare enda et bevis på hvor grusomme mennesker er. 

  Gjør gjerne egen research og finn ut mer om disse grusomhetene. 

   Enda like søtt?

   

  Klikk her for å signere 

  Del videre så det får masse oppmerksomhet.

   

 • Publisert: 26.06.2015, 20:10
 • Kategori: Dyrevern
 • 1 kommentarer
 • Yulin dog meat festival

 • Publisert: 19.06.2015, 15:34
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  21. Juni blir tusenvis av hunder torturert og drept for så å spises. Dette er en del av Yulin Dog Meat Festival som skjer i Kina i Yulin. Det kommer vel ikke som noe sjokk at i Kina spiser de bla. hund og katt, det er noe de gjør og har gjort lenge. Men denne festivalen deres kan de spare seg for. Den har pågått i flere år og målet er å torturere og pine flest hunder som mulig før de blir slaktet pga. den feilaktige troen på at å spise hundekjøtt på denne eksakte dagen vil gi dem god helse og skremme bort onde ånder for et år. Tenk på det, tusenvis at hunder (flertallet skal visst være stjålne kjæledyr) skal bli torturert, slått, sparket og skinnet levende, med den troa på at kjøttet da skal smake bedre, før de blir spist av festivaldeltakere. 

   

  Gjør din egen research og finn ut mer om denne forferdelige festivalen, husk å skriv under på denne kampanjen HER.  Hunder er menneskenes bestevenn, hva har de gjort for å lide, vær så snill og signer og del så det forhåpentligvis ikke blir noe mer av disse grusomhetene.

 • Publisert: 19.06.2015, 15:34
 • Kategori: Dyrevern
 • 3 kommentarer
 • Blackfish -Filmen SeaWorld ikke vil vi skal se

 • Publisert: 13.06.2015, 12:57
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  Jeg har nå en stund villet fortelle dere om dokumentaren SeaWorld ikke vil at du skal se. Nemlig Blackfish. Jeg har sett denne filmen nå 3-4 ganger og jeg synes det er synd den ikke har blitt vist på skolen. Poenget mitt i dette innlegget er egentlig ikke å fortelle om selve dokumentaren men bare litt sånn om Sea.World.

  SeaWorld Orlando er en park i Orlando i Florida. Den ble åpnet i 1973 og har mange millioner besøkende hvert år. Den er mest kjent for å ha show med spekkhuggere, delfiner og sjøløver. Jeg vil gjerne fortelle dere hvordan disse dyrene har det. I begynnelsen av 1992 ble den mest kjente av spekkhuggerne deres flyttet fra Sealand of the Pacific til SeaWorld Orlando. Tilikum. Da han ble fanget i 1983 som to åring var han allerede 3,2 meter lang. I dag er han blant de største spekkhuggerne i fangenskap og er omtrent 6,9 meter lang, er 33 år gammel og veier over 5000 kg. Tilikum var "grunnen" til tre drap. I 1991- Keltie Byrne. I 1999- Daniel P. Dukes. Og i 2010- Dawn Brancheau.

  Som sikkert mange vet så er det ikke en overraskelse når jeg kommer med at dyr i fangenskap som regel ikke har det helt fantastisk. Tilikum og to andre hunner tilbrakte to tredjedeler av livet sitt i et metallbasseng som var 9x12 meter. De straffet hvalene med å ikke gi dem mat til de tidene de skulle. De ble utsatt for mye frustrasjon og sinne, de sloss mye og store deler av året var hele Tilikum skrapt opp fra hode til hale.

  Hvis man også ser på finnen til Tilikum så ser man at den er bøyd, som de også viser i dokumentaren, lyver SeaWorld ansatte om dette. De sier at dette er normalt, også i det fri. Noe som er helt feil. Det er ingen bevist grunn til at den blir bøyd, men mange forskere (om ikke flertallet) peker inn på det samme, nemlig at det er fangenskapet som forutsaker dette.

   

   

  Måten vi behandler dyr og andre levende skapninger på i dag, er ikke verre enn hvordan Hitler og nazistene gjorde under krigen. Dessverre. Vi bare klarer ikke se det, forhåpentligvis klarer vi det om 50 år.

  At noen i det hele kan mene at å sperre inne et så sort og fantastisk dyr i et lite badekar og tvinge det til underholdning er jo bare sykt!

  Se blackfish, skriv under HER og boikott SeaWorld.

  Om du vil vite mer om SeaWorld og Tilikum har jeg linket litt her: :-)

  http://www.seaworldofhurt.com/features/30-years-three-deaths-tilikums-tragic-story/

  http://www.freetillynow.org/

  http://blackfishmovie.com/

  http://seaworld.com/

 • Publisert: 13.06.2015, 12:57
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • peta Q&A

 • Publisert: 28.04.2015, 20:55
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  Etter en del mailing med PETA har jeg nå i vertfall litt "info" å komme med. Jeg synes selv at PETA ikke har gjort en veldig "god" jobb med disse mailene da de har vært veldig uklare i de mailene jeg har fått. 

  Det jeg vil begynne med er PETA sin cruelty-free liste. Tingen er at for at et merke skal kunne komme på denne lista kan den ikke ha noenting med dyretesting å gjøre. Det vil si at vist Gosh har fire kolleksjoner som heter A, B, C og D. I kolleksjon B har foundationene ingredienser som er testet på dyr. Da er hele merket ført opp på nei lista. Selv om det bare er i en av kolleksjonene. Skjønner? Er ikke veldig god med eksempler men håper det var godt nok. (Gosh er btw. trygt og ikke testet på dyr)

  Jeg har vært i kontakt med herbal essences også og jeg fikk da svar (dette svaret fikk jeg 20. Desember. 2014) om at i 99 % av tilfellene vil de teste produktene sine på sikre måter uten å måtte skade dyr. Den siste prosenten er da vist det er en lov som sier det eller at det ikke er noen andre alternativer tilgjengelige. 

  Utdrag fra mail av herbal essences:

   

  "We are passionate about continuing our progress in alternatives to research involving animals.

  • We are a leader in alternatives to animal testing investing over $275 million, and helping to develop more than 50 proven alternative methods.
  • We collaborate with governments and academia to promote acceptance of alternatives.  We actively share our discoveries so others can benefit from our progress, and our work has appeared in more than 1,000 scientific publications.
  • We approach our research with respect, openness, and responsibility by using animals only as a last resort, working with animal welfare organizations, and ensuring the highest standards of care and with the fewest animals possible. "


  Som jeg har skrevet før så er det slik at i noen land er det påbudt med dyretesting. Det vil si at et merke som vil selge til (f.eks) Kina, må teste dette på dyr før det havner i butikkene. Noe som er så forbanna meningsløst at det ikke er mulig.

  Jeg sendte mange både lange og korte mail ang. L`oreal og dyretesting, jeg har fått svar på alt men ønsker å ta det som et eget innlegg. Men jeg kan vel si det at det PETA sier, så tester (som vi alle er ganske sikre på) de på dyr. Jeg har sendt to mail til L`oreal ang. dette, og jeg har ikke fått noe svar. Jeg må jo si det at det er utrolig dårlig av dem å ikke svare. Greit nok at de sikkert for mange mail til dagen men snakk om venting. Jeg mailet dem i Desember/ Januar og en gang i begynnelsen av April. Og jeg har ikke fått noe svar. L`oreal har mange forskjellige e-post adresser så jeg har planer om å sende mail til alle sammen, haha. Kanskje de da vil svare. 

  Jeg lurte ganske mye på hvordan de egentlig finner ut hvem som tester og hvem som ikke gjør. Så jeg spurte jo om det. 

  Utdrag fra den ene mailen:
   

  (Jeg er så snill som oversatte det, haha, google translater er gudd)

  Jeg holder enda på og mailer med PETA, skal som sagt maile mer med L`oreal og herbal essences. Har også tenkt å høre med norsk dyrevern og andre kosmetikk merker som PETA ikke har på listene sine. Så jeg kommer da altså til å poste mer med dette så det er bare å følge med :)

 • Publisert: 28.04.2015, 20:55
 • Kategori: Dyrevern
 • 2 kommentarer
 • Støtt arktis!

 • Publisert: 20.03.2015, 23:35
 • Kategori: Dyrevern
 • Det er ingen hemmelighet at klimaet forandrer seg over hele verden. Når klimaet og temperaturene forandrer på seg blir det problemer for dyrene. Dyrene tilpasser seg klimaet og det ville jo helt klart vært rart for en isbjørn å komme til Spania på samme måte som det ville være rart for en chihuahua å komme til Arktis, da de ikke er vandt med det. 

  Mennesker og dyr har i mange år klart å leve sammen på Arktis, og tilpasset seg klimaet. Men da mennesker på død og liv skal drive med oljeindustri og mye båttrafikk, blir det ikke bra rundt om Arktis.

  Bilderesultat for arktis smelter

  Bilderesultat for arktis oljeborrning

   

  Nå kan du støtte greenpeace og deres arbeid, det de ønsker er:

  • Et forbud mot oljeboring i Arktis
  • Et forbud mot industrielt fiske i Polhavet
  • En juridisk bindende avtale som beskytter det arktiske miljøet.

   Trykk HER for å skrive under og være med å hjelpe og beskytte Arktis, miljøet og dyrene.

  Du kan lese mer om greenpeace og arktis HER og denne artiklen fra WWF.

  Skriv under.

   

   

 • Publisert: 20.03.2015, 23:35
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • We are all earthlings

 • Publisert: 20.12.2014, 18:21
 • Kategori: Dyrevern
 • Denne teksten kan virke krenkende for enkelte

   

  Jeg spiser ikke kjøtt.

  Ikke fordi jeg tror jeg redder verden, ikke fordi jeg mener jeg redder 20 tusen dyr hver dag. Nei, jeg spiser ikke dyr, rett og slett fordi jeg ikke vil støtte det at dyr blir drept for at vi skal få mat. Det er et sånt nydelig ordtak som sier "We are all earthings".. Vi som bor på jorda er alle det samme, altså for å si det på min måte. Vi er alle jordboere. Det at noen mennesker tror og mener at de er mer verdt enn noen andre. Selv om det er dyr eller mennesker. Det er feil! Jeg er ikke verdt mer enn deg. Du er ikke verdt mer enn hunden min. Og hunden min er ikke verdt noe mer enn meg. Poenget er at vi er alle på lik linje. Vi har ingen rett til å drepe hverandre, selv om det er mennesker eller dyr. Jeg har blitt fortalt fler ganger. "Det er sånn verden er" "Sånn er dyreverdenen" "Du kan ikke stille dyr og mennesker likt" Vell, skal jeg si deg en ting? Jeg stiller dyr og mennesker helt likt uansett jeg. Jada, jeg er ikke den beste eieren av et dyr. Jeg vet det, bare fordi jeg står for dyrenes rettigheter, spiser ikke kjøtt og blogger og snakker om å ta vare på dyrene, betyr ikke at jeg kanskje er den beste til å ta vare på et dyr. Jeg har dyr hjemme som jeg elsker høyere enn visse folk, og de har enda ikke dødd. Så jeg må jo gjøre noe rett. Men pointet er at en person som kanskje ikke bryr seg så mye om dyrenes rettigheter, bruker sminke som er testet på dyr og spiser kjøtt som en huleboer, kan likevel klare å elske dyret sitt og ta godt vare på det. Så jeg prøver altså ikke å trykke ned de som ikke står for det samme som jeg. Fordi om personer spiser kjøtt rett foran nesa på meg, jeg kunne nok ikke brydd meg mindre. Fordi det er deres valg. Selvfølgelig, vist jeg kan påvirke folk til å bli mer "dyrevennelige" så selvfølgelig er jo det super bra. Men det er ikke det jeg prøver på. 

  Jeg for stadig spørsmål om hva jeg spiser når jeg ikke spiser kjøtt og hvorfor. Jeg har også fått spørsmål om hvorfor jeg er så veldig på dette med dyretesting "en fra og til har jo ikke noe å si". Hadde jeg virkelig sagt det jeg tenker og mener. Ville jeg nok skremt livet av dem. For det å forklare dette på en "fin" måte som folk virkelig skal forstå, er vanskelig. 

  Grunnen til at jeg ikke spiser kjøtt er fordi, når jeg spiser kjøtt så vet jeg at de dyrene som ligger på tallerkenen foran meg, har dødd for at jeg skal få mat. Og ja, jeg vet. Dyret hadde blitt drept uansett. Ja, jeg vet det. Men jeg vil ikke støtte det. I norge har dyrene det fint, livet deres er ikke grusomt også en pinefull død. Men selv om dyret ikke har hatt det vondt, så syns ikke jeg det er rett (for meg) å spise dyr. Da jeg alltid har hatt et godt forhold til dyr og (jada, det høres sikkert teit ut) jeg ser liksom på dyr som en venn. Jeg ønsker ikke å være en som spiser vennene sine. Og for det andre, jeg elsker dyr. Ikke bare kjæledyr som hunder og katter. Nei, jeg elsker alle dyr. Og det hadde da vært ganske så feil vist jeg hadde sagt at jeg elsker dyr også spise dem. I mine øyne er det feil. 

  Jeg håper ikke folk tror jeg prøver å være stygg med dem som spiser kjøtt. Overhodet ikke. Halo.. hele familien min og vennene mine spiser kjøtt. Og jeg vet at det er ikke alle som heller har helse til å være vegetarianer. 

  Jeg er ikke direkte vegetarianer. Jeg spiser melk- og egg produkter og fisk. Jeg husker ikke ha det heter, men det er et spesielt navn på det. Jeg spiser fisk, rett og slett fordi jeg må. Så enkelt er det. Egg og melk har jeg et litt spesielt syn på. Jeg tenker det slik at eggene som vi spiser og bruker, er ikke kyllinger. Det er mange som mener og tror at egg vi spiser, jo det er kyllinger det. Men det er altså feil. På den måten, er det jo bare bra å kunne spise eggene? Bedre å kunne bruke dem til noe enn bare å kaste dem. Og med melk. Kuer må bli melket, ellers har den det ubehagelig. derfor burde jo egentlig alle vegetarianere være for melk, mener da jeg.

  Folk skal få lov å ha sine meninger og jeg må få ha mine. jeg syns det er dårlig av folk å kommentere mye på "hvorfor spiser ikke du kjøtt" og slikt, vell ikke spør meg hvorfor jeg ikke spiser kjøtt, spør deg selv hvorfor du gjør det.

   

   

  Dette innlegget var ikke skrevet for å virke krenkende!

   

   

 • Publisert: 20.12.2014, 18:21
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • Hvem lider for skjønnheten?

 • Publisert: 13.12.2014, 21:15
 • Kategori: Dyrevern
 • Kan inneholde sterke bilder!

  Hvorfor kjøpe sminke testet på dyr når du ikke må. Merker som Maybelline, L`oreal og Dior er kjente sminkemerker som dyretester produktene sine. Jeg har skrevet om dette før, men kan aldri si det nok ganger.

  Forsøksdyrene tilbringer hele livet sitt i et trangt lite bur der de ikke kan oppføre seg normalt. De utsettes for unødvendig mye smerte og skader, de blir rett og slett gale, på dem måten at de kan begynne med det vi gjerne vil kalle selvskading. Som at de klorer og biter på egen kropp.

  Dyrene som ofte blir brukt som forsøksdyr til sminke er, mus, rotter, hamster, marsvin, katter, hunder og kaniner. 

  "When wil manKIND live up to it`s name" er et quote jeg virkelig elsker! Meningen med at noen skapninger er mindre verdt enn andre er hva som er galt med verden. Dyra på denne jorda er ikke her for oss. De er her for dem selv. Vi mennesker har ingen rett til å ta livet av stakkars dyr fordi vi rett og slett vil det.. For dyretesting er unødvendig dritt. Jeg ser ikke poenget i å plage livet ut av dyr når vi ikke må. Du ser flere merker som for eksempel viva la diva, isadora og gosh som ikke er testet på dyr. Når noen merker kan være dyrevennelige så hvorfor i alle dager kan ikke alle merker være det.

  Jeg skal ikke si jeg aldri har brukt sminke testet på dyr, fordi det hadde vært løyn. Jeg har sminke enda som er testet på dyr som jeg f.eks har fått til jul eller bursdager. Selvfølgelig bruker jeg det opp, kaster det jo ikke.  

  Det jeg syns er noe av det verste med denne måten å teste sminke på er det at det blir brukt uskyldige stakkars dyr når det finnes andre måter å teste det på. Under testene blir dyrene skadet fælt. Ord kan ikke beskrive hvor forferdelig de har det. Folk flest har lite peil på hva som skjer under disse testene, jeg har ikke stål kontroll jeg heller, så jeg velger å ikke skrive noe særlig om akkurat det da jeg ikke kan garantere at faktaene jeg kommer med stemmer. Men det jeg vet er at dyrene blir utsatt for forskjellige type tester. En måte som blir brukt er å dryppe stoffet som skal testes, ned i øyet på forsøksdyret. Dette fører til skader som ofte fører til blindhet. En annen måte er å "skinne" dyret en plass på kroppen, for så å smøre på stoffet som skal testes. Dette sier seg selv at fører til skader og dyret har det vondt. Dyr og mennesker reagerer ikke likt på disse stoffene, det betyr jo altså at å garantere korrekte svar, er så godt som umulig.

  Les mer om det HER

   

  Å hjelpe til med å få stoppet denne fryktelige industrien er ikke vanskelig. Det er så enkelt som at du ikke kjøper sminke fra for eksempel L`oreal, den mascaraen kan du heller kjøpe av et annet merke. Hver gang du kjøper et produkt av noen som tester på dyr, støtter du denne industrien. 

  Vist du enda tenker "jaja, en til og fra gjør ikke noe" "jeg kjøper det uansett , det er så bra" Så se disse bildene og tenk deg om. Er det verdt det? Å la dyr lide for at du skal ha den ene leppestiften, eller den ene mascaraen. Jeg kan ikke bestemme hva du skal kjøpe eller ikke, men, jeg kan gi deg en grunn til ikke å støtte denne fryktelige industrien.

   

  Få øynene opp og stopp denne dyremisshandlingen. En fra og til betyr faktisk noe! Ingen fortjener å oppleve noe så vondt.

   

   


  Så jeg spør deg. Hvem er det egentlig som lider for skjønnheten?

   

   

   

  Noen merker som ikke tester på dyr:

  Gosh

  H&M

  Victoria secret

  The body shop

  NYX

  The balm

  E.L.F

  Bare minerals

  Everyday minerals

   

   

 • Publisert: 13.12.2014, 21:15
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • The real enemy

 • Publisert: 29.10.2014, 17:23
 • Kategori: Dyrevern
 • Kan inneholde sterke bilder!

  Vi mennesker skal liksom lede verden, gjøre slik at neste generasjon mennesker og dyr skal ha en god plass å leve. Men hva er det egentlig vi gjør? Vi mennesker er jo dem som ødelegger verden. Det var slike tanker som plaget med i hele naturfag timen idag. Husker ikke hvordan vi kom inn på det men det var dette med hvalslakt/fangst, jeg tenker det slik at jeg håper folk nå kan skjønne at det ikke er lurt å dra opp en slik diskusjon med meg om du ikke ønsker å diskutere.. lenge. Læreren vår snakket litt om en statue som hadde med hvalfangsten i norge å gjøre. Jeg spurte jo selvfølgelig hvordan i hekkan noen kunne være stolte av det. Og det at det er kvikksølv i kjøttet. I hval er det ikke mye kvikksølv men litt. Kvikksølv er et farlig stoff som du helst ikke skal ha i deg for mye av. Jeg sier ikke at du dør av å spise hval, men vist du tenker på hva som er best for deg av hval og f.eks svin.. velg svin. I løpet av denne diskusjonen vi hadde så ble jo jeg bare mer og mer irritert. Jeg skjønner at vi ikke kunne diskutere det hele timen, men jeg ble overhodet ikke ferdig, haha. 

  Jeg har sett the cove (står kort om filmen på slutten av innlegget), beste filmen jeg har sett, selv om den er litt breathtaking. Jeg vet ikke med det virker som jeg er den eneste i min klasse som har sett den(Om dette er feil så beklager jeg det). Hvalfangsten på færøyene er grusom, der er det slik at de som vil kan stille opp å slakte dem, her er det ikke snakk om gevær elns. neida, kniver og hva søren du vil (så og si). Hva søren er galt med folk som vil være med på noe slikt!? Det er ikke vanskelig å forstå at dette er både feil og bare utrolig galt.

  Jeg kjenner jeg blir både kvalm, trist, sur og flau når jeg ser disse bildene. Flau over å være nordmann, dessverre. Jeg syns Norge er et fantastisk land på mange måter, men det er flere ting som er så utrolig surt. Dette er en av dem.

   

  Menneskene på denne jorda skal ikke skryte for mye av hvor fantastiske vi er. Kommer her, forsøpler, forurenser og prøver å drepe hverandre. Nei huff, det er ikke særlig å skryte av. Eksprimenterer og skader noen av verdens smarteste vesner.  Mennesker som liksom skal være det smarteste dyret på jorda, latterlig spør du meg. 

   

   

  Ingen er perfekte og alle mennesker gjør dumme ting. Alle. Men hvorfor ikke begrense det så mye som mulig? Det er ikke så vanskelig som det folk skal ha det til.

   

  The cove handler om en ulovlig delfinjakt i Taiji i japan. Filmen kom ut i 2009 og har vunnet 5 priser. Filmen er en dokumentar med bla. Ric`O Berry, (og et/hans team). Ric`O Berry var før delfintrener og fanget  delfiner som skulle bli trent til å brukes i tv. Han har som mål å avsløre mishandling av delfiner og informere verden om disse grusomhetene. 

   

  " Delfinens smil er naturens største bedrag. Det skaper illusjonen av at de alltid er glade."

   

   

  Vet at SophieElise har delt denne videoen før men vil dele den selv også. Den er både fantastisk og grusom. Anbefaler alle å ta seg 3 og et halvt minutt, og se denne her.

 • Publisert: 29.10.2014, 17:23
 • Kategori: Dyrevern
 • 2 kommentarer
 • Anima

 • Publisert: 12.08.2014, 14:51
 • Kategori: Dyrevern
 • Heisann, siden jeg ikke får noe særlig respons på hva folk vil lese så kjører jeg bare på og skriver vilt om hva som helst.

  Har du hørt om organisasjonen Anima? Anima er en dansk organisasjon stiftet i 2000, de jobber for dyrerettigheter etc. og bla.  at dyr ikke skal bli utsatt for unødvendig smerte. De har hovedfokus på dyr i industrilansdbruk og pelsindustrien, da det er her dyr blir mest utsatt for lidelser.

  Jeg "oppdaget organisasjonen for ikke lenge siden, noen måneder kanskje, og jeg liker arbeidet deres veldig godt. Om du vil lese mer om dem trykk HER 

  Grunnen for at jeg ville skrive litt om denne organisasjonen er fordi de gir oss muligheten til å hjelpe dyrene på en veldig enkel måte, her er et eksempel:

  Beklager om det er en dårlig forklaring!!!

  Rett under deres logo på hjemmesiden deres (Anima.dk) er det en grønn linje der det blant annet står "Hvad kan du gøre?" Klikk inn på den. Der du klikket ser du at det kommer en litt lysere linje (også grønn) helt vil venstre står det da "Skriv under", klikk der.  Der kan du velge en av kategogiene (Landbrugsdyr, pelsdyr, forsøgsdyr etc.) Ta en av dem, f.eks pelsdyr. Da kommer det opp en eller flere artikler og du klikker inn på en. Så er det en artikkel og et utfyllingskjema, det kan du fylle ut og trykke på send. Og du har støttet dem.

  Min beskrivelse var nok vansklig som søren, men der er utrolig lett når du først kommer der.

  Jeg har skrevet under på disse greiene veldig mange ganger og det burde du også!

   Jeg vet at det er mange som rett og slett hater slike bilder men det er sannheten 

   

   

   

 • Publisert: 12.08.2014, 14:51
 • Kategori: Dyrevern
 • 1 kommentarer
 • Dyretesting Bilder og Video

 • Publisert: 12.06.2014, 16:50
 • Kategori: Dyrevern
 • (Fikk ikke plass til masse bilder eller denne videoen i forje innlegg)

  Jeg har før postet dyretesting videoer, men poster en av dem igjen for dem som ikke har sett den.

  En av setningene i denne videoen (Legg merke til den) er "Animals react to drugs differently than we do"  noe som gjør at testene faktisk kan gi feil resultat..

   

  Dyreforsøk ute av kontroll - behov for alternativer

  Fikk ikke plass til mer

 • Publisert: 12.06.2014, 16:50
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • Dyretesting

 • Publisert: 12.06.2014, 16:44
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei, jeg har før skrevet litt om dyretesting og hvor grusom denne industrien er.

  En enkel regel jeg har lagd for meg selv er at vist jeg reiser til Kina skal jeg ikke ha kjøtt (som vanlig, haha) og heller ikke kjøpe f.eks såpe, parfyme og sminke.

  I Kina er dyretesting påkrevd, altså før kosmetikk går ut i butikkene skal den være testet på dyr. 

  Det er absolutt ikke noe positivt med dyretesting. Når det finnes måter der kosmetikk ikke blir testet på dyr så velger mange selskaper å alikevell teste på dyr..! I mitt hode (og mange andre) så er dette helt sykt, mange forsvarsløse og uskyldige dyr skal dø hver dag for at verden skal få ENDA en mascara.. En hver idiot skjønner vell at denne type testing er galt!

  Jeg skjønner godt at enkelte ikke tror at dette skjer, ja, fordi det ikke burde skje, det er jo virkelig ubegripelig at det finnes så hjerteløse personer i denne verden som ønsker å skade dyr på denne måten.

   

  "Kosmetikkmerker dyretester etter press fra Kina" (16.5.2012 

  "All kosmetikk som selges på det kinesiske markedet, må være dyretestet. Reglene, som gjelder på tross av kjent kunnskap, er innført av kinesiske myndigheter.

  Mange kosmetikkmerker som hadde gått vekk fra dyretesting, har derfor begynt med dyreforsøk igjen for å få tilgang til det kinesiske markedet."

  (http://www.dyrevern.no/dyretesting/nyheter-1/kosmetikkmerker_dyretester_etter_press_fra_kina)

   

  Det å finne kosmetikk som ikke er testet på dyr syns noen er vanskelig, ja det forstår jeg til en grad. Det jeg gjorde da jeg fikk øynene opp og så hvordan disse dyrene har det søkte jeg på nettet, dyrevern.no er en av de beste (synes jeg)

  Trykk HER så kommer du til "JA" listen til Dyrevern.no (kosmetikk som ikke er testet på dyr)

  Trykk HER så kommer du til "NEI" lista

  På "JA" lista tror jeg ikke dette står men Moroccanoil produkter er heller ikke testet på dyr.

  Vist du nå har lest på ja lista og mascaran din ikke er oppført der så kan det altså være at den ikke er dyretestet altså, men skjekk nei lista også.og vist du ikke finner merket der heller, søk på google :)

  Vist du ser nå at du bruker bare sminke fra L`Oreal så ikke freak helt ut, jeg har masse sminke fra f.eks Maybelline som jeg har fått eller kjøpt før jeg viste at de testet på dyr (var ikke veldig lenge siden jeg forstod hva dyretesting innebærer). Jeg vil ikke kaste det fordi 1. Når den stakkars apekatten har dødd "pga. min sminke" så skal jeg bruke den opp slik at jeg ikke "kaster livet dens" (Dette blir rett i mitt hode så ikke mobb Vist det ble feil i ditt) 2. Jeg tror ikke Mamma og (spesielt) pappa hadde ikke blitt særlig blide hadde jeg kastet det.

  Et merke jeg kan annbefale er all kosmetikk fra H&M, billig, kurrant og ikke testet på dyr :-)))

   

  (Som sikkert noen forstod, ja, jeg har droppet å spise alt av kjøtt, ikke vilt heller)

   

  For å sette ting på spissen... Kjøper du ekte pels eller kosmetikk støtter du (faktisk) (dessverre) dyremisshandling

  www.dyrevern.no/dyretesting/fakta-om-dyretesting/forsoksdyr

   

 • Publisert: 12.06.2014, 16:44
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • Uvirkelig sannhet

 • Publisert: 24.04.2014, 10:19
 • Kategori: Dyrevern
 • (Videoene på slutten kan være upassende for enkelte samme kan resten av innlegget)

   

  Heisann, dere som har følgt bloggen min eller/og kjenner meg vet godt at jeg absolutt hater dyremisshandling på alle slags måter.

  I dag blir dyr brukt som alt annet enn det de er ment for å være. Dyrene er ikke skapt for at mennesker skal spise dem, teste på dem eller bruke dem i underholdning.

  Jeg er selv ikke veganer eller vegetarianer, men det er noe jeg prøver å få til. Mamma spurte meg i går hva jeg ville ha til middag i dag (my Choice fordi jeg har bursdag, kremt*kremt) og som mange vet så elsker jeg kylling meg pommes frites, noe hun trodde jeg kom til å velge, men etter å ha fått bedre innblikk i hvordan kylling industrien er så er det ikke tale om, jeg skal ikke spise kylling mere (:-()

  Men det å gå fra kjøtteter til planteeter (viste ikke hvordan jeg skulle forme dette) er ikke det letteste (for meg), for noen år tilbake prøvde jeg, jeg klarte det ikke noe særlig lenge.

  Det JEG må gjøre da er å begynne med f.eks 2 dager i uke uten kjøtt, neste uke er det 3 dager også 4 dager osv. etter hvert vil det være sånn at det ikke vil være et problem for meg å være (nesten) vegetarianer. (Sier ikke at det er slik folk må gjøre det, men jeg kjenner kroppen min og vet at det er den eneste måten kroppen også kan bli vandt til denne endringen)

  Jeg kommer fra en familie der foreldrene mine er skam flinke til å lage mat (bla. biff og pizza, nam) så dette vil være hardt, men jeg vi da heller være med på å gjøre en forskjell, da jeg også tenker på disse stakkars dyrene når jeg spiser kjøtt. Not a good feeling..

  http://features.peta.org/how-to-go-vegan/  legger til en link som kan hjelpe deg med å gå over til å bli vegetarianer, eller i det minste ha noen vegetar dager :-P :-)

  Jeg kommer nok til å spise f.eks pinnekjøtt til jul og sånnt, siden det får vi av nabo gården så jeg kan forsikre meg om at de ikke blir dårlig behandlet.

  Ps. Lammene til nabogården har blitt sluppet ut på gjordene, gud så søte de er!!

   

  Jeg er også veldig opptatt av at ikke dyr blir testet på, så jeg har sett masse etter sminke, Shampo osv. som ikke er testet på dyr.  Produkter som IKKE testes på dyr HER (her er det bla. the body shop, e.l.f, NYX, smashbox)

  Produkter SOM TESTER på dyr HER (Her er det bla. Loreal, dove, Elizabeth Arden, Garnier, Head and shoulders, sunsilk)

  Jeg prøver selvfølgelig så godt jeg kan å bruke produkter som ikke er testet på dyr, så såpa jeg som regel bruker er fra the body shop, jeg har dessverre noe sminke som er testet på dyr men det er sminke som jeg har fått (og som jeg har fått/kjøpt før jeg viste at det var dyretestet) Men om du er som meg og synes at dette er viktig men litt vanskelig å huske så kjøp på H&M, all sminken deres er dyrevennlig, billig og helt kurant.

   

  Jeg er syk så jeg årker dessverre ikke blogge så mye mere akkurat nå, men jeg anbefaler dere å se disse videoene nedenfor  (advarer mot enkelte sterke sener!)

   

  Peta har også andre videoer dere kan se, ved å trykke HER kommer du til siden med videoene, ingen videoer som starter før du klikker på start. (Så ikke vær redd for at du klikker på linken åså kommer det opp noe brutale greier, dont worrry)

   

  Når jeg ser hvordan dyr blir behandlet så blir jeg drit sint! Jeg fatter ikke at noen kan gjøre noe slikt! Når de er ferdige på jobb (med tortureringen) og de kommer hjem, kan de faktisk sove godt om natten da.. Disse personene fortjener både juling og livstid i fengsel! "Hvorfor teste på stakkars uskyldige dyr når vi har fengsler fulle av kriminelle!"

  Som dem også sier på den ene videoen: Dyr og mennesker reagerer forskjellig på dop (testene) så hvorfor teste på uskyldige, søte, hjelpeløse dyrene...

  Dyr har følelser akkurat som oss mennesker... Jordboere er ikke bare mennesker, jordboere er de boende på jorda, også dyr.

  Alt det du nettopp har lest og det du (vist du vil/velger å se videoene) kommer til å se i videoene er sant, hentet fra den forferdelige verdenen vi lever i...

   

   

  Ps. for dere som også lurte på hva jeg valgte til middag da jeg ikke ville ha kylling, ble det tomatsuppe! :)

  (De to første videoene er hentet fra peta og den siste fra youtube)

 • Publisert: 24.04.2014, 10:19
 • Kategori: Dyrevern
 • 2 kommentarer
 • Min mening om dyremisshandling

 • Publisert: 06.12.2013, 22:13
 • Kategori: Dyrevern
 • Jeg ble i spørsmålsrunden surt hvorfor jeg hater dyremisshandling, jeg sa at jeg skulle skrive et innlegg om det en gang, så her er det:

  Mitt spørsmål er hvordan er det mulig å ikke hate dyremisshandling.

  Tenk på det at vist en person skyter en person en plass i norge så er det masse nyhetsoppslag om det, men hver dag er det flere tusen uskyldige dyr som dør fordi du skal få pels på jakka di! Blir det noe oppstyr av det? Nei, ikke i det heletatt, for det er liksom ok? Nei, dyr har akkuratt den samme verdien som det vi mennesker har!

  Canada Goose har vært masse i media og de aller fleste har hørt masse om det osv. Jeg velger å bruke dem som eksempel. 

  De bruker både pels fra prærieulv som er fanget med beinsaks, ei beinsaks knekker (somregel) beinet og dyret blir liggende å pines lenge, og jakkene blir fylt med gåsedun fra industrigjess som også brukes til kjøtt- og gåseleverproduksjon.

  Det er GALT!

  Dessuten syns jeg at jakkene er stygge og hadde en i familien min kjøpt en slik jakke hadde jeg altså klikket, jeg vet virkelig ikke hva jeg hadde gjort, jeg er så imot det!

  Mange tenker jaja, jakka er jo lagd fra før, jaja det hadde dødd uansett, men herregud vist alle tenker sånn så selvfølgelig selger di bra!

  Vist alle heller hadde tenkt som meg; Det er 5 personer som selger noe og 10 kjøpere da jeg er en av dem, fire av kjøperne kjøper fra fire av bodene, jeg er er en av di ti som er der, men jeg kjøper ikke fra noen, da er det en mindre kjøper, altså, det var 5 boder, 10 personer og 9 kjøpte, altså alle fem tilsammen solgte 9 jakker, vist jeg igjen hadde gjort det samme men denne gangen ble en med på tanken min, da solgte dem bare 8 jakker (av 10).. Pointet mitt er at vist alle hadde tenkt likt som disse jakkene (i vertfall flere enn det er nå) så hadde ikke canada goose hatt kjøpere som fører til konkurs som fører til at di legger ned og som så ender opp med at det ikke er slike jakker, altså mindre dyremisshandling osv.

  Har du vært på sirkus før?

  Stilig ikke sant, hvordan både hester og elefanter og seler gjør masse masse triks og ting.

  Men er du klar over hva disse dyrene går gjennom... De blir tvunget til å underholde!

  De står fastbundet, innesperret, tvunget til å gjøre ting som sliter fysisk på dyrekroppen og ikke minst de får ikke være dem de er skapt for å være!

   

  Jeg kunne nok skrevet i hele kveld men er altså så sliten at jeg ikke orker.

  Når jeg snakker og skriver om dette temaet blir alt så rotete og dårlig skrevet fordi jeg har så mange tanker om dette..

  Les på http://www.dyrsrettigheter.no og få det mye bedre skrevet

   

  Altså, kort sagt: IKKE kjøp pels og pels jakker, kjøper du det så støtter du det automatisk!

   

  Blæ dette innlegget ble dårlig, jaja

 • Publisert: 06.12.2013, 22:13
 • Kategori: Dyrevern
 • 2 kommentarer
 • Oppfordrer alle til ikke å kjøpe canada goose!!!! FUR BELONGS ON ANIMALS NOT HUMANS

 • Publisert: 22.10.2013, 15:36
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei, canada goose har vært masse oppe i media i det siste.

  For dere som ikke har fått det med dere så skriver jeg litt her :-)

  Canada goose er ett canadisk klesmerke som produserer yttertøy og er nok mest kjent for jakker (etter wikipedia dunjakken «Expedition Parka»)

  Canada goose bruker dun fra and og pels fra coyote (prærieulv).

  Ulven blir fanget i beinsaks som altså knekker hele labben dens og lar den ligge der å pines i flere timer før den blir drept.

  Ganada goose innholder også dun som kan komme fra de samme gjessene som brukes til produksjon av gåselever og gåsekjøtt.

  Gåse- og andelever produseres ved svært kontroversielle og smertevoldende metoder, hvor fuglene tvangsfores ved at man stikker rør ned i halsen deres, og presser mat ned. På denne måten overfôres dyrene til det ekstreme for at leveren deres skal vokse seg flere ganger så stor som normalt. Tvangsfôring av dyr er forbudt i Norge, men kjøper man jakker med gåse- eller andedun, risikerer man også å støtte denne industrien. Kjøttproduksjon med gjess og ender er også basert på at dyrene står innendørs i tette, forferdelige forhold.

  Dunet kommer fra gjess og gjessene blir ribbet levende, plukking av fjær på levende dyr er svært smertefullt for dyret og etterlater store sår.

  I EU er dette ulovlig, men det er dessverre ikke ulovlig å importere fjær fra dette til Norge.

  Så altså, dyrene blir mishandlet og dårlig behandlet, kjøper du disse jakkene er du med på å støtte dyremishandling!

  Oppfordrer alle til IKKE å kjøpe disse jakkene!

  Er virkelig livet til disse dyrene vært jakka di?

  ______________________________________________________

  Hvor du kan lese mer om dette:

  http://www.dyrsrettigheter.no/pelsindustri/oppdrett-og-fangst/hvorfor-du-bor-styre-unna-canada-goose/

  http://www.dyrevern.no/artikler/nyheter_om_pels/canada_goose_pels_dyremishandling

  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/08/02/motbydelig-dyreplageri-avsloert

   

   

  -Carmen

   

   

 • Publisert: 22.10.2013, 15:36
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer