hits

carmenlouise


Noe jeg har prøvd å skjule

 • Publisert: 25.02.2016, 18:15
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Jeg har aldri vært en person som deler så utrolig mye, jeg liker å holde ting for meg selv, av mange grunner. Hoved grunnen er nok fordi jeg ikke vil bry andre med mine problemer og sånt, men så er jeg såpass paranoid at jeg vet at jo flere ting folk vet om deg, jo lettere er det for dem å ødelegge deg.

  En ting jeg ikke har fortalt til mange er at jeg har i en god stund slitt med noen problemer. Som sagt er det få som vet det, nærmeste familie og noen få venner er de som vet det. Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle det. Spiseforstyrrelser? Tvangstanker? Angst? Kan vel plassere det i alle disse kategoriene. Tingen er at jeg har slitt med litt feil bilde av hvordan ting skal være. Mat med mye kalorier, fett, sukker, karbo osv.har vært en skam å spise. Så dere kan tenke dere hvordan jula mi var. Redselen for å legge på seg har vært enorm og flere kvelder har endt i gråt fordi jeg enten har spist noe jeg ikke "skal" spise, eller at jeg bare rett ut synes synd på meg selv for å ha det slik. Fleste parten vil si dette er ortoreksi, men jeg har på en måte slitt med å inrømme at det er noe galt. For i bunn og grunn er det jo ikke galt. Å spise sunt er jo bra det, men ikke når det går til hodet på deg og styrer dagen din slik som jeg har opplevd det.

  Etter jul fikk jeg hjelp og har gått til "terapi" en stund nå. Noe jeg igjen ikke har vært så stolt av, og når folk spør hvor jeg har vært. "Jeg var hos legen". Shit folk må tro jeg er mye syk! Jeg vet ikke hvorfor jeg har slitt med å inromme at jeg trenger hjelp, det er ikke alt man klarer alene. Men allikevel så vil jeg igjen ikke bekymre andre. Den siste perioden har jeg blitt mye bedre og føler jeg har mye bedre kontroll. Men så er det jo ett skritt frem og to tilbake. Så alle dager er ikke like. Men jevnt over, bedre. Etter å ha fått hjelp har jeg funnet mine metoder for å klare det. En av tingene vi jobber med er å utfordre stemmen i hodet mitt som "tvinger" meg til å spise kun en sjokolade-bit og trene en time, til å spise to sjokolade-biter og trene en halvtime. Da har jeg allerede vunnet en kamp, og ting blir lettere. 

  En av metodene jeg selv har "funnet" er at hvis jeg spiser noe som hodet mitt sier er "nei-mat", så tenker jeg på en treningerutine eller hvor jeg skal løpe. Det jeg gjør da er å få fokuset over på noe annet, så jeg kan slappe mer av, og evt. utføre den treningsrutinen. For de fleste kan dette kanskje virke rart og forvirrende, men for dere andre som sliter med dette, prøv det, kanskje det funker for deg også.

  Å sette ord på følelser og tanker er ikke alltid like lett, men jeg prøver. Den konstante tanken av spis sunt, tren masse og ikke legg på deg, sliter meg ut. Det er ikke alltid lett når mat blir fienden din. Ting går bedre og jeg spiser veldig mye mer normalt og det å kose deg litt av og til kan jeg klare til et visst punkt. Trenings-presset er derimot ganske likt, om det ikke er verre. Men det gjør meg ikke så mye, for det trives jeg med og det fører til at jeg kan spise mer som jeg faktisk ønsker.

  Dette innlegget er veldig vanskelig for meg å poste, men siden dette er en blogg som handler mye om mitt liv, ønsker jeg å dele det. Jeg vet også at det er mange som sliter med at kroppspresset blir for vanskelig å takle så om jeg kan være med å hjelpe, selv bare bittelitt, så er det verdt det. Å spise sunt og trene er kjempe bra, men ikke la det gå til hodet på deg. Det skal være lov å spise dritt mat av og til, hva er det ikke man har cheat-day til?

  Som jeg nevnte lenger oppe i innlegget så jobber jeg med å utfordre meg selv litt. Og det er virkelig det beste tipset jeg kan gi, og å ta imot hjelp. For meg har det vært et nederlag å få eller å be om hjelp, jeg ser på det som en svakhet, selv om det faktisk er en styrke. Om du sliter med noe av det lignende så vil jeg med glede hjelpe, noe jeg også anbefaler er å besøke https://katrine1989blog.wordpress.com/. Et innlegg av henne var postet på fitnessbloggen og det var derfor jeg la merke til henne. 

 • Publisert: 25.02.2016, 18:15
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Latest news

 • Publisert: 18.02.2016, 16:03
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Skal jeg fortelle dere noe jeg virkelig hater? Irriterende opplevelser på finn! Jeg sendte mld på en pc i forrige uke og det endet med at jeg sa jeg ville ha den, jeg ventet bare på svar før jeg skulle føre over penger. Og guess what, han svarte aldri og annonsen er market som solgt. Er ikke det drit gøy så vet ikke jeg.

  Den siste uka har vært relativ normal og i går hadde jeg forresten en prøve og en framføring. Framføringa gikk ok, var ikke godt forberedt men det gikk greit, fikk 5-, noe jeg ikke er veldig glad for men det er jo godt da. Matten får vi forhåpentligvis imorgen og jeg satser på 5, tørr ikke satse på sekser, så det må være 5 ellers blir jeg kjempe sur. MEn jeg fikk tilbake historieprøven vi hadde for ei lita stund siden og halleluja jeg fikk 6 på den, var et halvt poeng fra å få alt rett, så det er jeg fornøyd med. Så nå vet dere hvordan skolen er. Jeg vet jo hvor godt de fleste ungdom liker skole, så tenker det er viktig å dra det ekstra godt inn på fritiden til alle som leser denne posten, haha.

   

  Har noen av dere forresten noen gode tips til bryn, jeg kan virkelig ikke fordra bryna mine, har slitt med dem i flere år nå og jeg fåår dem enda ikke til. Om du har noen gode tips så kommenter så mye du bare vil! :-)

 • Publisert: 18.02.2016, 16:03
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Favoritter fra Nelly

 • Publisert: 12.02.2016, 17:59
 • Kategori: Blogg
 • inneholder annonselenke

  Hei!
  Det er ikke annet et sjokkerende å se at selv om jeg aldri blogger for tiden så er den ikke helt død for dere, ser at det er noen hoder som stikker innom allikevel og det setter jeg kjempe stor pris på! Veldig motiverende å se ♥ 

  Jeg ser fremdeles etter ny pc, ser først og fremst på finn for å slippe å betale så mye. Det eneste jeg trenger pcen til er blogg, netflix og slikt dill dall, er ikke akkurat en stor gamer som trenger en kjempe prosessor, så en brukt holder plenty for meg. Har sendt mld på noen men hvorfor svare? Det er da ikke nødvendig, så jeg sitter nå her. Nå låner jeg mamma sin og jeg låner pappa sin når jeg er der, men dere skjønner nok hvorfor bloggingen ikke er på topp når jeg ikke kan bruke pcen som jeg selv ønsker osv.


   

  Sist jeg var inne og handlet på nelly var for ganske lenge siden nå, men jeg var inne her om dagen og fant en del jeg godt kunne hatt, haha. Hadde jeg bare hatt penger jeg kunne brukt på andre ting enn pc så hadde jeg med glede gjort det altså! Her er noen av mine favoritter :-)   

 • Publisert: 12.02.2016, 17:59
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Oh so simple

 • Publisert: 04.02.2016, 16:15
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Nå kjenner jeg det er på tide med ny, og egen pc. Låner som sagt forskjellige men det er liksom ikke det samme. Haha, jeg ser litt rundt og satser på noe nå snart. Men anyway, dere går ikke glipp av så mye da livet mitt som vanlig, er ganske så kjedelig men jeg kan jo fortelle om gårsdagen, da vi var på yrkesmesse i Egersund. På forhånd hadde vi fått ett hefte med hvem som hadde boder og hvor, men jeg endte opp med å snakke med 0. For det første så var det ingenting av det som interesserte meg, jeg har en (nåværende) plan om hva jeg skal gjøre. Først gå vanlig studiespesialisering, så gå videre på enten medisin. jus eller fysioterapi som jeg bygger på med personlig trener og ernæringsfysiolog. Kommer an på karakterene mine. Så jeg har en nåværende plan og ingenting av det som var der var noe som fristet meg. Vi bestemte oss for å finne minimum en bod vi ville besøke, og da valgte vi spinneriet, som er et treningsstudio. Men problemet med meg er at med en gang vi gikk inn i rommet fikk jeg helt panikk, fikk liksom høy puls og følte meg dårlig, forstår ikke helt hvorfor, men jeg friker litt ut i slike sammenhenger. Jeg var på to foredrag da, studie og politi. Det om studie var ikke noe nytt, bare gammel info, haha, men det om politi var ganske interessant.
 • Publisert: 04.02.2016, 16:15
 • Kategori: Blogg
 • 3 kommentarer
 • Become strong as an ox

 • Publisert: 01.02.2016, 19:49
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  I år er det to år siden jeg sluttet og spise kjøtt og siden jeg ikke har skrevet noe særlig om dette temaet på lenge, synes jeg det er på tide.

  Jeg valgte å slutte å spise kjøtt 23.April.2014, jeg husker det godt for jeg satt kvelden før bursdagen min og så på groteske videoer fra Kina. Så, jeg underskrev en liten sak på noah om jeg ikke tar helt feil, der jeg skulle være vegetarianer i 30 dager. Familien var ikke veldig gira på det i begynnelsen men respekterte valget mitt etter kort tid. I begynnelsen åt jeg vilt. Det vil si at jeg åt ikke gris, kylling etc. Men elg og reinstyr ble spist. Husk på at i denne perioden trodde jeg at dyrene i Norge hadde det likt som i f.eks Kina. Etterhvert sluttet jeg å spise alt av dyr og jeg gjorde mer research om hvordan de hadde det. Det var da den nåværende grunnen min begynte å forme seg også.

  Jeg har bestemt meg for å fortsette å ikke spise kjøtt fordi jeg mener at uansett om du er hund eller katt, menneske eller elg, har du like mye rett på å leve. Dyr er ikke til for at vi skal spise dem og vi har absolutt ingen rett til å ta deres liv fra dem. Jeg ønsker ikke å støtte mord av uskyldige skapninger og jeg ønsker ikke å støtte forurensningen slakterhus medfører. 

  Mange vil reagere på uttalelsene mine når det gjelder dette temaet, jeg har så utrolig sterke meninger om det, men jeg spiser fisk. Jeg liker ikke å snakke om hvorfor eller hvorfor ikke da jeg føler jeg er dobbelmoralsk som gjør det, men når jeg sier det er helsemessige grunner, bør det være godt nok. Da jeg sluttet å spise kjøtt hadde jeg lite peiling på kosthold og ernæring, noe som er annerledes nå. Det er fler av stoffene i fisk som jeg trenger, en så enkel grunn som at jeg er ung og jeg trener ganske mye, forklarer det og det å ta alt i tablett-form er ikke akkurat det beste. Jeg går allerede på både B-vitamin tabletter og magnesium, hadde jeg kuttet fisk ut helt ville det sannsynligvis gått ut over helsa mi. Men altså, ikke tro at jeg prøver å unnskylde meg og komme med både ditt og datt som grunn, men jeg vil bare forklare og vise det litt fra min side. Anyway så spiser jeg veldig lite fisk og prøver så godt jeg kan å ikke spise det mer enn 2-3 ganger i uka. 

  Jeg vet at det er mange som ønsker å kutte ned på kjøttet men ikke vet helt hvordan de kan gjøre det. Å gå rett fra å ha et kosthold som består av mye kjøtt til et kosthold uten kjøtt er ikke lett. De aller fleste kutter litt og litt ned på kjøttet helt til det er helt borte, og det kan ta tid. Det er viktig å kjenne til hvordan kroppen sin er og hvordan den reagerer, være godt kjent med kostholdet ditt og ta det gradvis. Måten jeg sluttet på kan jeg virkelig anbefale da kroppen ikke reagerer så sterk på å gå fra å spise kylling til elg. Minusen er at jeg ikke kjente kroppen min så godt så da jeg stoppet med alt kjøtt slo det meg litt i bakken. Jeg var sliten og trett men det gikk over det også. En gradvis tilpassing vil være det beste for mange, så prøv deg fram og hør på kroppen din.

  Å være vegetarianer eller vertfall ikke spise kjøtt har flere fordeler og dette er noen av dem:

  ♦ Det er over 30% mindre hjertesykdom hos vegetarianere og halverer sjansen for hjerte- og karsykdommer. 

  ♦ Du minsker sjansen for kreft.

  ♦ Med et grønnsaksbasert kosthold vil du få i deg mer ren mat. (dette kommer selvfølgelig an på om du lager maten fra bunnen kontra ferdigkjøpe alt etc.)

  ♦ Du er ikke med på å støtte slakt som er veldig forurensende.

  ♦ Mange opplever renere hud.

  ♦ Bedre/lavere blodtrykk.

  Dette er bare noen få grunner til å kutte ned på kjøtt, men det er mange flere, om du er interessert i å lese mer om det så er det masse info på nettet.

  Jeg er fullstendig klar over at jeg kan være provoserende når jeg uttaler meg om dette temaet men jeg har faktaen min på plass og vil anbefale alle til å vertfall ha minimum en dag i uka som er meat-free, ingen har godt av kjøtt hver dag.

    • Publisert: 01.02.2016, 19:49
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer