hits

carmenlouise


Current split

 • Publisert: 28.03.2018, 14:10
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  For å få best mulig progresjon på gymmet er det flere ulike faktorer som spiller en rolle. En av dem er at du ikke kan ha samme treningsrutine hele tiden, den må switches opp. Jeg fikk et nytt treningsprogram for ikke så lenge siden, og i dette innlegget vil jeg først og fremst vise dere min treningsplitt.

  Mandag: Rygg og bakside skuldre

  Grunnen til at jeg har bakside skuldre sammen med rygg har med kontakt og utseende å gjøre. Jeg er som flere andre flinke til å glemme baksiden av skuldrene. Skuldra er satt sammen av anterior, lateral og prosterial - deltoid. Eller bare framside, midtre og bakside skulder. For optimal skulderhelse, men også utseende, er det viktig å trene alle musklene. Når jeg trener rygg fokuserer jeg mye på roing, og den type bevegelser. Når jeg gjør det, er det lettere for meg å få kontakt med baksiden av skuldra samtidig. Derfor velger jeg å slå dem sammen, da de begge er på baksiden av kroppen, og er lette å kombinere. 

  Tirsdag: Framside og midtre skuldre og bryst 

  En veldig vanlig "bro-split" er å trene skuldre sammen med bryst. Når du trener for eksempel benkpress bruker du også en god del framside skulder. Jeg fokuserer ikke veldig tungt på bryst da det ikke er en muskelgruppe jeg ønsker å legge mye fokus på, og gro. Men jeg synes det er gøy og mener også at for optimal (generell) helse, er det viktig å ha en balansert kropp. Om du trener kjempe mye bryst men glemmer ryggen, vil dette gi deg en dårlig holdning. Musklene framme vil "dra" alt sammen og du vil kunne få ryggproblemer. Om du på den andre siden kun trener rygg men ikke bryst, vil det skje det samme bare motsatt. Balanse folkens. 

  Onsdag: Bein og abs

  Jeg har kun en tung dag jeg trener bein. Jeg legger fort på meg muskler på beinene, men ikke like fort på overkroppen. Derfor fokuserer jeg ikke sååå mye på bein. Men jeg glemmer dem selvfølgelig ikke, og synes det er moro. Akkurat nå fokuserer jeg mye på hamstring og glutes (generelt baksiden av beinene), da det er de musklene jeg trenger å vokse mest. Jeg har gode quads (framside lår) så der kjører jeg lite trening generelt, men litt knebøy og beinpress med lette vekter og heller flere kilo. Abs synes jeg er gørr kjedelig, men her kommer det igjen med denne balansen. 

  Torsdag: Hvile

  Fredag: Rygg og bakside skuldre

  Lørdag: Bein og framside, midtre skuldre

  På lørdager er det tid for skuldre og bein igjen. Da kjører jeg hovedfokuset mitt på skuldrene, men sørger for å få et bra "glute-pump".

  Søndag: Hvile

  Og der har du splitten jeg trener med for tiden. Jeg liker den godt og har i det siste hatt veldig godt fokus på trening. Senere tenker jeg at jeg kommer med et litt mer "grundig" innlegg, der jeg forklarer hva jeg gjør med reps, sett, øvelser ol. Litt science må vi ha, haha. 

  Håper dere alle sammen har en nydelig påske, og koser dere masse! Klem. 

 • Publisert: 28.03.2018, 14:10
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Tur Til Tyskland

 • Publisert: 25.03.2018, 21:34
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Da var vi endelig framme på hotellet vårt i Tyskland. Vi tok morgenferja klokka 8 i dag og kjørte direkte til Süderlügum som er en liten by som ligger helt på grensa mellom Danmark og Tyskland. Hver eneste sommer i 10 år har vi reist til Danmark og Tyskland, og de siste 3-fire årene har vi hatt flere turer i løpet av året. Har ikke vært uvanlig for meg å være nedover opptil tre/fire ganger i året. Denne gangen er det bare meg og pappa som reiser, og vi kommer hjem igjen på tirsdag.

  Så da er vi sjekket inn på Hotel des nordens. Trette etter en lang dag med kjøring, lite søvn og masse handling, så er det opp igjen i morgen og fortsette handlingen. Håper dere har en fin påske, klem!

 • Publisert: 25.03.2018, 21:34
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Bli kjent med meg

 • Publisert: 23.03.2018, 14:37
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Hvordan går det? Håper dere alle sammen her det fint. Det har jeg. Nå er jeg super gira på påskeferie, de siste ukene har vært litt mye, så ser fram til å koble litt av.

  Jeg tenkte jeg ville ha et innlegg der jeg forteller litt om meg selv. Jeg har hatt denne bloggen i mange år, så jeg har liksom ikke tenkt at det kanskje kommer nye folk innom av og til som ikke vet hvem jeg er. Så nå får dere en liten presentasjon av meg!

  ♦ Jeg heter Carmen Louise Hamre Halvorsen og blir 17 år 24 april.

  ♦ Jeg har to eldre søsken, Lene Mari og Ida Sofie, de er (blir) 21 og 23 år gamle.

  ♦ Jeg har skilte foreldre, og bor ei uke hos hver.

  ♦ Jeg er pescetarianer. Altså jeg spiser ikke kjøtt, men fisk. Dette har jeg vært i fire år denne våren.

  ♦ I tillegg til at jeg ikke spiser kjøtt, har jeg flere ganger uttalt meg høyt og tydelig om dyrenes rettigheter. Sinte blogginnlegg mot pelsindustrien, hvor forferdelig dyretesting er, og hvordan et kosthold med mindre kjøtt vil være positivt, har blitt postet.

  ♦ Jeg er veldig glad i å reise og å ta bilder. Jeg har minimum en tur til utlandet hvert år.

  ♦ Jeg er utrolig glad i trening og ernæring og debuterer i bikinifitness denne høsten.

  ♦ Til tross for at jeg har et sunt forhold til mat og trening nå, gikk jeg gjennom en utrolig tøff periode da jeg var 14/15 år gammel, med ortoreksi. Jeg har skrevet et eget innlegg for ei stund siden om spiseforstyrrelsen. HER. Jeg kommer nok til å skrive et oppdatert innlegg om det, da jeg ikke klarte å distansere meg fra det før 2017, så flere detaljer og lignende var jeg ikke klar for å skrive da dette innlegget ble publisert. 

  ♦ Jeg er veldig positiv. Jeg har som alle andre -negative, sinte, kall det hva du vil -øyeblikk. Men jevnt over er jeg positiv, og prøver alltid å se det gode både i andre mennesker, men også i ulike situasjoner. Du kan dra noe positivt ut av alt.

  ♦ Jeg er også veldig reflektert og flink til å se ting fra ulike sider. Jeg er en flink lytter, og hører etter for å forstå i motsetning til å høre for å gi et svar. Kunnskap er noe jeg verdsetter høyt, og jeg vet at å diskutere med andre, se ting fra andre sider og være åpen er noe en lærer og vokser mye av. 

   

  Så det var noen få facts om meg! Håper dere føler dere har fått et lite innblikk i hvem jeg er. Så snakkes vi!

  bilde fra fjor påske

 • Publisert: 23.03.2018, 14:37
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Plutselig var jeg tilbake

 • Publisert: 20.03.2018, 18:23
 • Kategori: Blogg
 • I`m back and I`m better, hehe, hei!

  Helt siden jeg postet forrige innlegg, har jeg hatt ekstremt lyst til å begynne å blogge igjen. Jeg tenkte mye på det og kom fram til å blogge igjen, og igjen se hvor det går.

  Denne gangen kommer det til å være annerledes. Som jeg skrev så er jeg ikke en typisk rosablogger. Outfit poster, sminke og slikt er ikke meg. Framover satser jeg på å kunne poste hverdags-ting (selv om jeg har et ganske kjedelig liv med tanke på skole osv.), trening og treningsøkter, litt ernæring og gjerne litt tips og lignende. Store deler av min hverdag består av trening, mat og å lese meg opp på teori bak trening og kost. Jeg ønsker å utdanne meg innen dette feltet, så jeg vet at i tillegg til at jeg synes det er gøy, så vil jeg også ha bruk for det senere i studier og jobb. 

  I det siste har jeg sett en del på forskning bak kreatin, muskel protein syntese, zink og magnesium og cannabis. I tillegg leser jeg på ulike ting nå og da. Det å sette seg skikkelig inn i noe mener jeg tar tid, og krever mer enn èn lærebok og èn forskningsrapport, så jeg bruker mye tid på å sette meg inn i de ulike tingene og sørger for at det jeg lærer meg er korrekt. Jeg vet jeg sitter med mye kunnskap allerede, og jeg vet at jeg mangler mye. Uansett ønsker jeg framover å kunne dele noe av denne kunnskapen med dere som velger å følge meg og som stikker innom bloggen nå og da. Så vil jeg naturligvis aldri si noe som er ukorrekt, vertfall ikke uten å si ifra, haha. 

  Jeg tror helt klart bloggen min vil bli bedre om jeg fokuserer på ting jeg interesserer meg for. Tidligere hadde jeg en periode der jeg blogget utrolig mye om dyrevern, og jeg likte det. Hvorfor? Jo, jeg brenner for det! Det er så mye gøyere å skrive om ting en interesserer seg for. 

  Det er flere ting jeg gjerne vil oppdatere gamle og (forhåpentligvis) nye lesere på, og det kommer flere innlegg snart! Ser fram til en blogg med litt mer personlighet, og håper du vil følge meg! Klem. 

 • Publisert: 20.03.2018, 18:23
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer