hits

carmenlouise


Lettere enn jeg hadde trodd

 • Publisert: 27.04.2014, 00:14
 • Kategori: Blogg
 • Hei igjen, etter sist innlegg (24.4) har jeg nå klart på gå over til vegetar, jeg trodde det skulle bli vanskelig men etter ¨å tenke over det så er det ikke noe problem i det hele tatt!

  Etter at jeg bestemte meg for å gå over til vegetarianer (igjen, hehe) som var den 24. så har jeg ikke spist kjøtt en eneste gang, i morgen skal jeg ha kjøtt da men det er vilt, grunnen for at jeg er "delvis" vegetarianer er fordi måten dyrene blir slaktet på er ikke noe jeg liker. Vilt kan jeg spise fordi jeg vet at dem har vert frie og hatt det greit før di blir skutt, de blir ikke pint.

  I dag var det pizza med tre forskjellige fyll (på en bunn). Jeg var i byen tidligere i dag og fikk kjøpt med meg en pakke med halsans kok kjøttdeig, så fyllet på pizzaen var en "stripe" soya kjøttdeig, en "stripe" med tomat og løk, og en stripe til mamma og dem med pølser.

   Denne kjøttdeigen er en soya kjøttdeig (don`t ask) jeg vet ikke helt hva det vil si (haha) men det er noe bønne greier tror jeg, på pakken står det kraftig saltet, jeg synes ikke det stemte så bra, vist du smaker bare på den når den er ferdig stekt så smaker det ikke så masse, den smaker ike som vanlig kjøttdeig men på pizza var den kjempe god syns da jeg :)

  Men den er ikke direkte billig, koster rett rundt 60,-kr så det ikke noe jeg kommer til å spise mange ganger i uke men av og til.

  Jeg kjøpte også med soya pølser på hermetikk, de kostet omtrent 40,-kr for 8 pølser.

  Håper dere alle har hatt en strålende dag og koser dere videre i kveld.. eller at dere har en godt natt da jeg ser at klokka er 00.13

  Godt natt eller god kveld eller god morgen eller god dag :-D

   

 • Publisert: 27.04.2014, 00:14
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Uvirkelig sannhet

 • Publisert: 24.04.2014, 10:19
 • Kategori: Dyrevern
 • (Videoene på slutten kan være upassende for enkelte samme kan resten av innlegget)

   

  Heisann, dere som har følgt bloggen min eller/og kjenner meg vet godt at jeg absolutt hater dyremisshandling på alle slags måter.

  I dag blir dyr brukt som alt annet enn det de er ment for å være. Dyrene er ikke skapt for at mennesker skal spise dem, teste på dem eller bruke dem i underholdning.

  Jeg er selv ikke veganer eller vegetarianer, men det er noe jeg prøver å få til. Mamma spurte meg i går hva jeg ville ha til middag i dag (my Choice fordi jeg har bursdag, kremt*kremt) og som mange vet så elsker jeg kylling meg pommes frites, noe hun trodde jeg kom til å velge, men etter å ha fått bedre innblikk i hvordan kylling industrien er så er det ikke tale om, jeg skal ikke spise kylling mere (:-()

  Men det å gå fra kjøtteter til planteeter (viste ikke hvordan jeg skulle forme dette) er ikke det letteste (for meg), for noen år tilbake prøvde jeg, jeg klarte det ikke noe særlig lenge.

  Det JEG må gjøre da er å begynne med f.eks 2 dager i uke uten kjøtt, neste uke er det 3 dager også 4 dager osv. etter hvert vil det være sånn at det ikke vil være et problem for meg å være (nesten) vegetarianer. (Sier ikke at det er slik folk må gjøre det, men jeg kjenner kroppen min og vet at det er den eneste måten kroppen også kan bli vandt til denne endringen)

  Jeg kommer fra en familie der foreldrene mine er skam flinke til å lage mat (bla. biff og pizza, nam) så dette vil være hardt, men jeg vi da heller være med på å gjøre en forskjell, da jeg også tenker på disse stakkars dyrene når jeg spiser kjøtt. Not a good feeling..

  http://features.peta.org/how-to-go-vegan/  legger til en link som kan hjelpe deg med å gå over til å bli vegetarianer, eller i det minste ha noen vegetar dager :-P :-)

  Jeg kommer nok til å spise f.eks pinnekjøtt til jul og sånnt, siden det får vi av nabo gården så jeg kan forsikre meg om at de ikke blir dårlig behandlet.

  Ps. Lammene til nabogården har blitt sluppet ut på gjordene, gud så søte de er!!

   

  Jeg er også veldig opptatt av at ikke dyr blir testet på, så jeg har sett masse etter sminke, Shampo osv. som ikke er testet på dyr.  Produkter som IKKE testes på dyr HER (her er det bla. the body shop, e.l.f, NYX, smashbox)

  Produkter SOM TESTER på dyr HER (Her er det bla. Loreal, dove, Elizabeth Arden, Garnier, Head and shoulders, sunsilk)

  Jeg prøver selvfølgelig så godt jeg kan å bruke produkter som ikke er testet på dyr, så såpa jeg som regel bruker er fra the body shop, jeg har dessverre noe sminke som er testet på dyr men det er sminke som jeg har fått (og som jeg har fått/kjøpt før jeg viste at det var dyretestet) Men om du er som meg og synes at dette er viktig men litt vanskelig å huske så kjøp på H&M, all sminken deres er dyrevennlig, billig og helt kurant.

   

  Jeg er syk så jeg årker dessverre ikke blogge så mye mere akkurat nå, men jeg anbefaler dere å se disse videoene nedenfor  (advarer mot enkelte sterke sener!)

   

  Peta har også andre videoer dere kan se, ved å trykke HER kommer du til siden med videoene, ingen videoer som starter før du klikker på start. (Så ikke vær redd for at du klikker på linken åså kommer det opp noe brutale greier, dont worrry)

   

  Når jeg ser hvordan dyr blir behandlet så blir jeg drit sint! Jeg fatter ikke at noen kan gjøre noe slikt! Når de er ferdige på jobb (med tortureringen) og de kommer hjem, kan de faktisk sove godt om natten da.. Disse personene fortjener både juling og livstid i fengsel! "Hvorfor teste på stakkars uskyldige dyr når vi har fengsler fulle av kriminelle!"

  Som dem også sier på den ene videoen: Dyr og mennesker reagerer forskjellig på dop (testene) så hvorfor teste på uskyldige, søte, hjelpeløse dyrene...

  Dyr har følelser akkurat som oss mennesker... Jordboere er ikke bare mennesker, jordboere er de boende på jorda, også dyr.

  Alt det du nettopp har lest og det du (vist du vil/velger å se videoene) kommer til å se i videoene er sant, hentet fra den forferdelige verdenen vi lever i...

   

   

  Ps. for dere som også lurte på hva jeg valgte til middag da jeg ikke ville ha kylling, ble det tomatsuppe! :)

  (De to første videoene er hentet fra peta og den siste fra youtube)

 • Publisert: 24.04.2014, 10:19
 • Kategori: Dyrevern
 • 2 kommentarer