hits

carmenlouise


BEDROOM INSPIRATION

 • Publisert: 30.06.2015, 17:40
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • Hei hei!

  Et veldig vanlig og kjent søk for meg på både google, weheartit, tumblr osv. er bedroom inspiration. Jeg er kjempe interessert i hus, dekor, interiør og møbler osv. (jeg har det gøyere på bohus enn på cubus for å si det sånn) Jeg er typen som sikkert kunne ommøblert flere ganger i uka, bare for å se hvordan ting passer best. For ikke så alt for lenge siden ommøblerte jeg oppe på rommet jeg har hos mamma og er i grunnen veldig fornøyd med det slik det er nå, selv om jeg vurderer å skifte rundt litt igjen, haha. Jeg har planer om å fikse på rommet jeg har hos pappa også. Minusen med rommet jeg har hos både mamma og pappa er at de er såpass "spesielle" at det er ikke alle måter jeg kan plassere ting på (hvis noen skjønner hva jeg mener. Hos mamma har jeg skråtak som da begrenser mulighetene veldig, så har jeg også et veldig stort skrivebord som tar mye plass. Hos pappa der i mot, er rommet mitt ganske lite, så det begrenser jo mulighetene ganske solid.


   

   
  Bildene er lånt og er ikke mine.   

   

   

   

   

 • Publisert: 30.06.2015, 17:40
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • 3 kommentarer
 • MAKEUP REVOLUTION REVIEW

 • Publisert: 29.06.2015, 19:21
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • Hei!

  Jeg fikk som jeg skrev her tidligere, ikke lastet opp videoen, som jeg beklager veldig. Men jeg tar det derfor som et innlegg i stedet :-)


   

     Jeg begynner med det produktet jeg er minst fornøyd med. Nemlig dette "solpudderet", for å si det på den måten, det er like lyst som et vanlig pudder, så jeg er ikke veldig fornøyd med det på den måten. Men som pudder fungerer det helt greit, men om du er på utkikk etter et solpudder, velg et annet enn dette.  Denne concealeren er helt ok. Jeg bestilte feil farge, jeg har fargen "natural" men skulle nok hatt den som heter "fair". Denne er litt for oransje tonet for meg. Men når jeg får blendet den ut og fullført med pudder så er den helt grei. Dekkevnen er ikke veldig å skryte av, men helt grei. Kjøp den HER.

  Denne lipglossen er jeg veldig fornøyd med, er veldig fin og er ikke slik som veldig mange andre, sticky. Jeg hater når det er slik at leppene henger fast i hverandre når du snakker. Denne er veldig fin og har en fin konsistens. Kan kjøpes HER.  Er litt vanskelig å få frem fargen på denne på bilde. Men den er også utroolig fin. Ganske lik lipglossen bare litt mer nude i grunnen. Fin konsistens, ikke sånn veldig tørr men på samme tid ikke slik at den sklir ut over alt. Kan kjøpes HER.  Favoritten av alt jeg kjøpte. Ultra Aqua Brow Tint i fargen light. Jeg holder på å gro ut bryna så derfor er de på villspor. Fargen er sånn når den er på. Jeg synes selv det er lettere å påføre denne enn både blyant og brynspudder, og det sitter utrolig godt. Har et hint av oransje med en gang men dette fikser seg utover dagen, men det varierer jo uansett etter hvor mye av produktet du påfører. Jeg bruker en vinklet børste som jeg har bilde av over. Kan kjøpes HER. Pass på å ikke ta for mye, er drøy i bruk.

  Jeg bestilte egentlig en annen mascara men den hadde de ikke inne så de sendte meg denne i stedet, jeg bestilte også feil farge. Jeg skulle ha den som er helt svart men klikka feil så bestilte brown-black i stedet, men det går i grunnen fint. Den gir et veldig fint og naturlig resultat.   Er ikke så lett å få frem fargene på bildet, samme med at fargene ikke ville sette seg på armen min, haha. Men de er veldig gode og fine. Mocha Love har jeg mest brukt til vanlig da den er veldig naturlig og ikke så mye, med mindre du vil det. MMMM har jeg mest brukt til konturering men også hvis jeg vil ha litt mer markerte øyne. Kjøp mocha love HER og mmmm HER.

  Dette er det beste kittet jeg har hatt når det kommer til øyenskygger. De er veldig fine og om du vil ha dem sterke og pigmenterte så kan du det, om du vil ha den litt mer "dusere/nedtonet" så er det heller ikke noe problem. De sitter også veldig godt og er lette å legge, men vil jo uansett anbefale å ha pimer under.

  Dette fikk jeg gratis siden jeg bestilte før 18.Mai, har ikke brukt det like mye som det andre (kan man vel se også) men jeg har brukt det litt og det er samme "kvalitet" som det andre, men andre farger, utenom det, er det likt som det andre. Kan kjøpes HER.

  Dette er utrolig bra. Mange farger så du kan blande om ikke en av dem passer. Også konturering. Disse er veldig lette å legge, god dekkevne og sitter godt. Om du står mellom dette kittet og den andre jeg kjøpte, gå for dette. Koster rett over hundrelappen så er ikke dyrt heller. 

   

  Alt i alt er jeg fornøyd og kommer helt klart til å bestille igjen. Makeup revolution tester forresten ikke på dyr og er i samme sleng billig! Så nå at det ikke var alle disse produktene de hadde inne akkurat nå, men de kommer nok snart :-) Besøk den norske nettbutikken HER. 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 29.06.2015, 19:21
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • 0 kommentarer
 • SKRIVESKILLS

 • Publisert: 28.06.2015, 22:50
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Dagen i dag har vært like sløv som vanlig, har sittet med pcen, sett på sminke, leilighet (ja, jeg ser på leiligheter til 30 millioner og tenker at jeg en dag skal ha en slik), og reiser. Var også på besøk hos bestemor der jeg skulle vise skrive skillsa mine, haha.  Jeg mener selv at jeg egentlig har en ganske fin håndskrift, det kan vel diskuteres men den er i vertfall leselig, som regel.

  Dagens outfit:   

 • Publisert: 28.06.2015, 22:50
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • BARE Å BEKLAGE

 • Publisert: 27.06.2015, 20:30
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Jeg kan ikke annet å beklage men etter å ha prøvd å lage makeup reviewen sikker hundre ganger og fler ganger til dagen i en måned så gir jeg meg. Jeg har dessverre ikke kamera til å kunne filme med en brukbar kvalitet og lyd samt redigerings-skills til å kunne lage denne videoen. Er klar over at jeg ikke skulle sagt at jeg skulle ha video før jeg visste om jeg kunne få det til eller ikke men gjort er gjort. Hvis noen har noen tips til filming (jeg har nikon d3200) så kom gjerne med tips så skal jeg lage en annen type videoblogg, f.eks en sminketutorial eller noe slikt. Men jeg må rett og slett bli litt flinkere med filming og dette kameraet før jeg kan poste noe her på bloggen. Så igjen, beklager så utrolig mye og jeg vet jeg har sagt "åh nå kommer den snart" og "kommer over helga" og masse annet, men jeg vil ikke poste noe med dårlig kvalitet. Mener jo selv at det er positivt av meg å vertfall si det at er det ikke bra så kan det være det samme. Let`s face it, ingen ønsker å se filmer med dårlig kvalitet. Nettopp, så har du noen filmtips til meg så kom gjerne med dem :-) Tar reviewen som et blogginnlegg istedet så det kommer uansett, men ikke på video :-)

  Hvis noen har noen ønsker til blogginnlegg også så er det bare å komme med det :-)  En ting jeg har planer om nå i nærmeste fremtid er å skrive litt mer om PETA, som dere vet har jeg lenge vært i kontakt med dem og har skrevet et innlegg om det før. Klikk HER for å lese det innlegget. Jeg har tenkt om ikke så alt for lenge å skrive et nytt innlegg men det hadde vært greit å fått beskjed da også om hva du vil vite mer om. Hvis du lurer på noe ang. dyretesting eller merker som tester på dyr, eller noe som har med dyretesting å gjøre, send meg en mail (carmenlhh01@gmail.com), ta kontakt med meg på facebook eller kommenter på bloggen, instagram eller twitter. Vil gjøre innlegget/innleggene så interessante som mulig og vil gjerne prøve så godt jeg kan å "svare" på ting dere lurer på. Husk at det jeg skriver ang. dette ikke er oppdiktet i hodet mitt, det kommer så og si direkte fra PETA, så hvis ikke det er trygge nok "kilder" så kan nok ikke jeg være så mye mer til hjelp, hehe :-)

 • Publisert: 27.06.2015, 20:30
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • TICKLING IS TORTURE

 • Publisert: 26.06.2015, 20:10
 • Kategori: Dyrevern
 • "Slow Loris eating a rice ball"

  "Slow Loris loves getting tickeled" 

  "Slow Loris eating banana"

  "Brushing Slow Loris"

   

  Vi har alle sett de søte videoene av de små søte dyrene Slow Loris. Se denne videoen og signer kampanjen som jeg har linket under. Jeg var ikke klar over dette før noen delte det på facebook. Jeg begynte å gråte når jeg så denne videoen og kan nesten garantere at mange gjør akkurat det samme. Dette er jo bare enda et bevis på hvor grusomme mennesker er. 

  Gjør gjerne egen research og finn ut mer om disse grusomhetene. 

   Enda like søtt?

   

  Klikk her for å signere 

  Del videre så det får masse oppmerksomhet.

   

 • Publisert: 26.06.2015, 20:10
 • Kategori: Dyrevern
 • 1 kommentarer
 • ANBEFALING//RIU PARAISO LANZAROTE RESORT

 • Publisert: 25.06.2015, 15:17
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • Innlegget inneholder en annonselink 

  Hei!

  Jeg tenkte å fortelle dere litt om et hotell jeg har vært tre ganger. Nemlig Riu Paraiso Lanzarote Resort. På selve øya har jeg vært fem ganger og vil fortelle dere om mine opplevelser derfra. Jeg tror ikke jeg har skrevet noe om turene vi har hatt til Lanzarote før, så da er det sannelig på tide.

  Lanzarote er ei relativt lita spansk øy som ligger utenfor Afrika kysten og en av Kanariøyene. Jeg har vært tre ganger på(i) Puerto del Carmen og to ganger på(i) Playa Blanca. Hotellet vi har brukt hver gang på Puerto del Carmen heter Riu Paraiso Lanzarote Resort og vi er kjempe fornøyd med det. Hotellet er 5/10 minutter fra flyplassen men det er ikke slik at det er irriterende med mye flytrafikk.   Dette bildet er fra det øverste basseng området (det er to) og som det går an å se på bildet så ligger hotellet så og si rett ved stranda. Det er en liten vei mellom stranda og hotellet men det er heller ikke noe problem. Men husk og se to ganger før du krysser veien her, spanjoler generelt kjører ikke helt som oss Nordmenn, så bruk vettet. 

  Hvis du ser på dette bildet over så er det en spar butikk og masse små boder nedover til venstre(de er ikke synlige på bildet). Om du derimot går til høyre så er det litt av det samme den veien men da vil jeg heller anbefale å ta en taxi inn til byen, som er fem minutter. Da kan du gå i en hel evighet og se på alt fra smykker til kjoler, parfyme og elektronikk. Jeg kjøpte faktisk mobilen min her nede, og jeg har hatt den i snart et og og et halvt år og fungerer enda. 

  Hotellet er all inclusive så du kan spise og drikke så mye du bare orker. Sist vi var her var jeg ikke pescetarianer men om du ikke spiser kjøtt så er det ikke noe problem, de har mat til alle for å si det sånn :-)


  De to bassengområdene

  Om du skal til Lanzarote så vil jeg anbefale Puerto del Carmen og særlig dette hotellet. Om det er noe du lurer på så er det bare å kommentere så skal jeg svare på godt jeg kan :)

  trykk her for å besøke hotellet

   

  Jeg har ikke bilder fra da vi har vært her selv så alle bildene i dette innlegget er lånte. 

   

  Hva er ditt favoritthotell? Kommenter under for å ha muligheten til å vinne et gavekort på 2500,- kr :-)

  #hotell2015sommer

 • Publisert: 25.06.2015, 15:17
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • 1 kommentarer
 • BROWNIES IN THE MAKING

 • Publisert: 24.06.2015, 00:04
 • Kategori: Mobilblogging
 • Hei!
  Så hva tenker dere om det nye designet? Har ikke fått noe tilbakemelding men håper dere liker det, det gjør iallefall jeg :-) Tenker at jeg skal gjøre noen forandringer etterhvert men det kommer. Regner med at jeg får ny header om ikke så lenge som passer litt bedre inn :-)

  Liten hilsen fra meg og Lilly her som var i full gang med å lage brownies oppe hos Sanne mens hun satt på mobilen, var skikkelig god men herregud så mektig!

 • Publisert: 24.06.2015, 00:04
 • Kategori: Mobilblogging
 • 2 kommentarer
 • 22062015

 • Publisert: 22.06.2015, 23:19
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Guess what! Som mange av dere som har følgt bloggen min vet er at jeg er helt syk når det kommer til bytting av design og header. Jeg har drevet og byttet rundt hele veien men har nå funnet et jeg virkelig liker, jeg kjøpte det nå istad. Jeg satt istad i et par timer med det da det var en feil i kodene som jeg ikke fant. Men jeg fikk super hjelp fra hun som har lagd designet og setter stor pris på det! Vil bare gjøre alle oppmerksomme på at jeg skal få en "skikkelig" header som er litt penere enn denne, men vær tolmodig :-)  Har vært så og si hele dagen i Stavanger med Eline, uten kameraet, så har ikke noen bilder fra det. Men jeg har vertfall vært der og shoppa litt og, ja. 

  Beklager tynn blogging i det siste men livet mitt er ikke så spennende, jeg har lite å blogge om men jobber med saken, skal nok få god gang på den igjen :-)

 • Publisert: 22.06.2015, 23:19
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • TETT PROGRAM

 • Publisert: 21.06.2015, 00:28
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Beklager sein blogging men jeg har ikke fått tid før nå. Jeg startet dagen i dag klokka 8 og skulle opp og hjelpe til på treskofestivalen i Hovsherad. Jeg ble først satt til å kutte opp kjøtt, det ble så godt som kastet i fanget på meg da det var mye stress og folkene som var der ikke helt strakk til i begynnelsen. Så jeg kutta opp kjøtt, meg og Eline kutta opp omtrent 25 kilo gulrøtter, rulla lomper med smør og sukker og la opp noe mat på tallerkener. Jeg stod i omtrent to timer i strekk med dette før jeg var ferdig. Etterpå var jeg rundt og surra litt før jeg gikk hjem i halv to tia. 

  Jeg var oppe på Ualand med Marcus og noen kompiser av ham før jeg be henta igjen i 10 tia da jeg ikke var helt topp. I skrivende stund er jeg enda ikke helt på topp, småkvalm og utrolig "fjern".

  Da jeg kom opp til Ualand hadde jeg fått beskjed av Marcus at der jeg skulle møte dem var fem minutter unna... Med bil. Noe jeg ikke hadde fått med meg. Så jeg gikk i ca. 20 minutter og vimset og prøvde å finne frem. Han hadde gitt meg veibeskrivelsen "følg veien over ei stein bro og inn ei grønn grind." Greit, kjære søte deg, det var ikke bare en grønn grind. Jeg følte det var grønne grinder over alt så jeg endte opp et stykke forbi der jeg skulle så etter en telefonsamtale med ham, "Hvor langt skal jeg gå!?", fant han meg og kom ned på firhjuleren, og typisk han, jeg gikk mens han kjørte rett på siden av meg. Og det var både varmt og vindstille så det å gå var ikke gøy, haha. Men  jeg kom meg frem og har nå en smule dårlig samvittighet siden jeg måtte gå tidlig pga. jeg ikke var god, jeg vet at det ikke hadde vært kjekt for noen om jeg hadde vært der og ikke hadde vært helt tipp topp men det var nå utrolig lenge siden jeg hadde vært med Marcus og jeg hadde savna han så syyykt mye, så den er jo kjip da.  Her kan dere se at huden min er litt rød etter kremen jeg har brukt nå. Jeg fikk noe utslett av den og hadde så mye vondt av den at jeg nå har droppet den. Det er ikke verdt å gå rundt og ha det vondt og i tillegg få utsett av den.

  Beklager også bildene, var ikke en veldig god bilde dag da jeg også stilte inn kameraet feil. Haha, typisk meg.


   

  Btw. Har ny header, vad tycker du? • Publisert: 21.06.2015, 00:28
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Yulin dog meat festival

 • Publisert: 19.06.2015, 15:34
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  21. Juni blir tusenvis av hunder torturert og drept for så å spises. Dette er en del av Yulin Dog Meat Festival som skjer i Kina i Yulin. Det kommer vel ikke som noe sjokk at i Kina spiser de bla. hund og katt, det er noe de gjør og har gjort lenge. Men denne festivalen deres kan de spare seg for. Den har pågått i flere år og målet er å torturere og pine flest hunder som mulig før de blir slaktet pga. den feilaktige troen på at å spise hundekjøtt på denne eksakte dagen vil gi dem god helse og skremme bort onde ånder for et år. Tenk på det, tusenvis at hunder (flertallet skal visst være stjålne kjæledyr) skal bli torturert, slått, sparket og skinnet levende, med den troa på at kjøttet da skal smake bedre, før de blir spist av festivaldeltakere. 

   

  Gjør din egen research og finn ut mer om denne forferdelige festivalen, husk å skriv under på denne kampanjen HER.  Hunder er menneskenes bestevenn, hva har de gjort for å lide, vær så snill og signer og del så det forhåpentligvis ikke blir noe mer av disse grusomhetene.

 • Publisert: 19.06.2015, 15:34
 • Kategori: Dyrevern
 • 3 kommentarer
 • Anbefaling//Urbeats

 • Publisert: 18.06.2015, 16:35
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • Hei!

  Jeg har den siste måneden brukt urbeats som jeg er utrolig fornøyd med. For meg er det veldig viktig med god bass, noe disse virkelig har! Jeg har tidligere brukt et headsett fra AKG.  Da jeg stod i butikken og skulle ha et par så jeg på mange forskjellige. De jeg så mest på var disse, et fra AKG og et fra Sandstrøm. Beats er kjent for å ha god bass og har også faktisk fått tilbakemelding om at bassen har vært for god. Jeg er kanskje ikke den beste å snakke med når det kommer til lyd da jeg ikke har så utrolig god hørsel. Jeg har sett et par reviewer av/på disse der de sier at lydkvaliteten ikke er helt på topp. Noe jeg er utrolig uenig i, jeg synes de har klar og god lyd, men som sagt, jeg har ikke hørselen på topp, men jeg vil tro at om du har hatt et tusen-to tusen kroners headsett før, vil du si at dette er dårligere. Ellers ville jeg blitt overrasket. (vet ikke om noen skjønte hva jeg mente her, men det er lov å håpe)  Men til mitt bruk og min hørsel (samt resten av familien som har prøvd dem) er de mer enn gode nok og jeg er super fornøyd med dem.

  Mine er kjøpt på elkjøp og der koster de 790,- kr.

   

 • Publisert: 18.06.2015, 16:35
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • 3 kommentarer
 • Summer inspiration

 • Publisert: 17.06.2015, 19:04
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • Publisert: 17.06.2015, 19:04
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • 0 kommentarer
 • Update

 • Publisert: 16.06.2015, 21:04
 • Kategori: Blogg
 • Heisan!

  Er en liten stund siden jeg har kommet med mine fine værmeldinger så jeg tenkte at det var på tide. Nå i det siste har det vært utrolig fint, det er ikke mange dagene det har vært stygt og jeg begynner virkelig å få sommerfølelse. Jeg er ikke sikker på gradene, men de er så høye at de tykkeste joggebuksene er uaktuelle. I forrige uke var jeg hos legen (var stuck der i over en time, noe som ikke var gøy) der jeg fikk skrevet ut en krem som heter Epiduo. Jeg har i en lang periode slitt med uren og "vond" hud og uansett hvilke renser og kremer jeg har brukt, har det ikke blitt noe særlig bedre. Så jeg var hos legen og fikk denne. Å herregud så grusom. Hele ansiktet mitt svir som bare F altså! Fargen på huden min er sånn rød/brun/orange, den er varm, svir, klør og er veldig tørr. Å være ute i sola er også vondt, er egentlig akkurat som å være solbrent, så jeg holder meg dessverre mest inne, selv om jeg virkelig vil ut.  Jeg tenkte først at jeg reagerte på kremen og at jeg måtte slutte men etter litt research fant jeg ut at det ikke var unormalt å reagere med svie osv. i begynnelsen. Det er en relativt sterk krem og slik huden min er nå vil den nok ikke vare lenger enn ca ei uke, så over helga satser jeg på at det er bedre. Men akkurat nå er det forferdelig, det er konstant vondt og klør og jeg er bokstavelig talt veldig stiv i maska, å gape er ikke noe jeg vil gjøre mer enn nødvendig. men jaja, det går nok over, og forhåpentligvis er dette nok. Har du noen gang prøvd denne kremen? 

     Har også de siste dagene fått litt lite søvn og det har vært mye så herregud så sliten jeg er, har sånn 20 powernaps til dagen liksom, haha, neida ikke så mange men u get the point. 

  Beklager stadig forsinkelse på den makeup-reviewen, den kommer tidligst til helga, noe jeg selvfølgelig håper på :-) • Publisert: 16.06.2015, 21:04
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 15062015

 • Publisert: 15.06.2015, 22:57
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Som jeg har skrevet på bloggen før så vet dere at jeg har mailet en del frem og tilbake med PETA. For ikke så lenge siden sendte jeg en mail til Lilleborg som både bla. define og Dove er under. De skrev tilbake at de ikke testet på dyr. Jeg var nylig inne på PETA sine sider og de sier at Dove tester på dyr. Jeg spurte PETA og de sa at jeg skulle spørre om "bevis" jeg har nå gjort det og venter på svar. Tingen er at Lilleborg eier Dove, og Unliver eier vel da Lilleborg? Altså det er en "forbinnelse" (?) mellom Dove, sunsilk, Define osv., Unliver og Lilleborg. 

  Dette ble sikkert utrolig forvirrende men håper dere skjønner tegninga. Jeg skal poste svar så fort jeg får det. Trykk HER så kan du lese det andre/ første innlegget ang PETA.

   Jeg merker nå at jeg er mer enn klar nok til sommerferie, er helt ferdig. I dag så vi en film i tre timer og jeg var over hodet ikke interessert i den for å si det sånn, det var ikke noe pensum greie så det gjorde ikke noe heller, men jeg sov en del. Var så trøtt og filmen var så dårlig, så vi sier det gikk bra. haha.

     Vi blogges :)

 • Publisert: 15.06.2015, 22:57
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Blackfish -Filmen SeaWorld ikke vil vi skal se

 • Publisert: 13.06.2015, 12:57
 • Kategori: Dyrevern
 • Hei!

  Jeg har nå en stund villet fortelle dere om dokumentaren SeaWorld ikke vil at du skal se. Nemlig Blackfish. Jeg har sett denne filmen nå 3-4 ganger og jeg synes det er synd den ikke har blitt vist på skolen. Poenget mitt i dette innlegget er egentlig ikke å fortelle om selve dokumentaren men bare litt sånn om Sea.World.

  SeaWorld Orlando er en park i Orlando i Florida. Den ble åpnet i 1973 og har mange millioner besøkende hvert år. Den er mest kjent for å ha show med spekkhuggere, delfiner og sjøløver. Jeg vil gjerne fortelle dere hvordan disse dyrene har det. I begynnelsen av 1992 ble den mest kjente av spekkhuggerne deres flyttet fra Sealand of the Pacific til SeaWorld Orlando. Tilikum. Da han ble fanget i 1983 som to åring var han allerede 3,2 meter lang. I dag er han blant de største spekkhuggerne i fangenskap og er omtrent 6,9 meter lang, er 33 år gammel og veier over 5000 kg. Tilikum var "grunnen" til tre drap. I 1991- Keltie Byrne. I 1999- Daniel P. Dukes. Og i 2010- Dawn Brancheau.

  Som sikkert mange vet så er det ikke en overraskelse når jeg kommer med at dyr i fangenskap som regel ikke har det helt fantastisk. Tilikum og to andre hunner tilbrakte to tredjedeler av livet sitt i et metallbasseng som var 9x12 meter. De straffet hvalene med å ikke gi dem mat til de tidene de skulle. De ble utsatt for mye frustrasjon og sinne, de sloss mye og store deler av året var hele Tilikum skrapt opp fra hode til hale.

  Hvis man også ser på finnen til Tilikum så ser man at den er bøyd, som de også viser i dokumentaren, lyver SeaWorld ansatte om dette. De sier at dette er normalt, også i det fri. Noe som er helt feil. Det er ingen bevist grunn til at den blir bøyd, men mange forskere (om ikke flertallet) peker inn på det samme, nemlig at det er fangenskapet som forutsaker dette.

   

   

  Måten vi behandler dyr og andre levende skapninger på i dag, er ikke verre enn hvordan Hitler og nazistene gjorde under krigen. Dessverre. Vi bare klarer ikke se det, forhåpentligvis klarer vi det om 50 år.

  At noen i det hele kan mene at å sperre inne et så sort og fantastisk dyr i et lite badekar og tvinge det til underholdning er jo bare sykt!

  Se blackfish, skriv under HER og boikott SeaWorld.

  Om du vil vite mer om SeaWorld og Tilikum har jeg linket litt her: :-)

  http://www.seaworldofhurt.com/features/30-years-three-deaths-tilikums-tragic-story/

  http://www.freetillynow.org/

  http://blackfishmovie.com/

  http://seaworld.com/

 • Publisert: 13.06.2015, 12:57
 • Kategori: Dyrevern
 • 0 kommentarer
 • Hvordan jeg renser sminkekostene mine

 • Publisert: 11.06.2015, 18:34
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • Hei!

  Noe jeg lærte for rett rundt et år siden var å vaske sminkekostene mine. Jeg begynte med sminke for ca. to år siden og det vil da si at jeg gikk et år uten å vaske noen koster (ikke at jeg på den tiden brukte så mange da). Jeg prøver å vaske kostene mine ca. en gang i uka, er ikke alltid jeg får tid eller husker det men det er sånn cirka.

  I sminkekostene dine, jeg tar utgangspunktet i en pudderkost. Pudder en noe veldig mange bruker daglig. Tenk da hvor mange bakterier og smuss som ligger i/på den børsten. DET syns jeg er ekkelt. Det er ikke noe jeg veldig ofte tenker på men hver gang jeg vasker kostene mine, tenker jeg å det. haha.

  Jeg tenkte å dele med dere hvordan jeg vasker mine koster. Det er en ganske basic diy oppskrift men den er grei allikevel å kunne om du ikke "kan den".

   

  ♦ Det jeg liker å begynne med er å blande shampoo og litt balsam i en kopp og blande dette med vann. (Det som også går "greit" er å blande det i hånda og ta en og en kost, da bruker du mer produkt men bruker ikke samme såpe på fler koster, om det var forståelig)

   

  (btw. oransje fargen her er ikke sminke men bare fargen som ble av de produktene jeg blandet)

  ♦ Så er det bare å dyppe en og en børste i miksen, rotere dem lett mot håndflaten for så og skylle av.

   

  Etterpå henger jeg dem opp på denne måten til tørk :-)

   

 • Publisert: 11.06.2015, 18:34
 • Kategori: Tips, triks og inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • dårlig oppdatering

 • Publisert: 11.06.2015, 00:26
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Beklager dårlig oppdatering de siste dagene, har vært mye og jeg har hatt lite tid. Hadde også ei framføring om da Norge gikk fra katolsk til luthersk kristendom som jeg har måttet øve på. Skulle egentlig framføre på Tirsdag men selvfølgelig glemte jeg alt hjemme, så jeg fikk gjort det i dag. Heldigvis er karakteren satt så jeg fikk ikke anmerkning haha. 

  I morgen har de som går i 10.ende, muntlig eksamen, så vi har fri, noe som er utrolig greit. Har vært ute i nesten hele dag med noen venner.
  Skal prøve igjen på videoen i morgen så skal vi se om jeg kan få den ut til helga :) Beklager at dette ble så kort men ville bare innom og si hei :)

 • Publisert: 11.06.2015, 00:26
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Loading

 • Publisert: 07.06.2015, 17:22
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Da har jeg filma inn videoen som jeg skal legge ut ang. det jeg kjøpte fra makeup revolution for femte gang. Jeg får ikke til å fokusere skikkelig med kameraet så ja, jeg skal nok filme det et par ganger til, men kameraet mitt døde nå nettopp og laderen min er ikke her, men hos pappa så jaja. Får se når videoen kommer. Den er forhåpentligvis her i begynnelsen av neste uke :-)

   

 • Publisert: 07.06.2015, 17:22
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • If you can dream it, you can do it

 • Publisert: 06.06.2015, 18:17
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Vil bare begynne dette innlegget med å si det at poenget med dette innlegget er egentlig filmklippene jeg har postet på bunnen av innlegget, vil anbefale å se dem, også om du ikke orker å lese det jeg har skrevet, haha.


   Jeg har virkelig ikke tall på hvor mange ganger jeg har fått krenkende kommenterer, på det meste. Uansett hva jeg gjør, er det noe galt med, det jeg gjør, mener og står for, er det alltid noen som må kommentere på. Det er feil å si at jeg hører det daglig, men det er ikke veldig langt i fra. Jeg får høre alt som er galt med meg som person, utseende, stil, sminke-metode, meninger og måten jeg uttrykker meg på. Hvorfor får jeg slike kommentarer? Hadde det vært at en person en gang i blant hadde skrevet dritt på bloggen min, så skulle jeg ikke brydd meg, men når det er folk jeg også kjenner som sier det direkte til meg, blir jeg nesten en smule skuffet. At jeg, eller at noen i det hele tatt skal oppleve å bli hakket på for drømmene sine, meningene sine, utseende osv. er helt sykt! 

  Jeg har drømmer og mål som for noen er unødvendige å ha fordi de for mange vil virke "uoppnåelige", noe de ikke er for meg. Jeg ble senest på Onsdag spurt om jeg trodde jeg kunne klare å dykke med hodet under vann. Da sa jeg det på den måten at så klart jeg kan, men det er ikke noe jeg vil. For å forklare det slik at alle skal skjønne det, om jeg vil, så skal jeg kunne fly, for å sette det på spissen. (nei, jeg tror ikke jeg er superhelt, men det var for å sette det helt på spissen.) Jeg tror det at vi mennesker kan gjøre hva som helst hvis vi bare tror at vi kan. Problemet til mange er at de ikke tror på seg selv. Jeg har vært der selv. For et år siden, hadde jeg drømmer og mål men jeg trodde ikke de var mulige å oppnå fordi jeg hadde ikke selvtilliten og troen på meg selv, som jeg har i dag. Jeg har brukt nesten et år på å få den selvtilliten og troen på meg selv som jeg har i dag, og jeg har jobbet hardt med meg selv for å klare det. 

  Jeg har blitt kalt litt av hvert da folk har fått litt bedre oversikt over hodet mitt. Jeg har fått høre at jeg er gal, dum, overfladisk osv. fordi måten jeg tenker på ikke er lik dems. Jeg har fått "beskjed" om å slutte å snakke fordi det blir for dumt, at jeg er dobbelmoralsk, at jeg ikke har klare nok meninger og tanker og at jeg bare må slutte å snakke fordi jeg er irriterende å høre på. Og folk lurer på hvorfor jeg er mye/blir fort sint/sur... Er det så vanskelig å forstå? (Jeg har litt problemer med å formulere meg nå) Det er raseri på raseri, skuffelse og frustrasjon som bygger på seg, og det må også ut. Når jeg så ofte får høre krenkende og mange ganger også sårende ord, er det ikke rart at jeg blir sint og sur, det har også gjort meg til en isolert person, på den måten at jeg liker meg utrolig godt i eget selskap, det er stille og fredelig, ingen som kommer og forteller meg hva jeg gjør feil, og jeg trenger ikke tenke på noen andre enn meg selv. 

     "I do it because I can; I can because I want to; I want to because you said I couldn`t"  Dette er bakgrunns bilde på mobilen min, med et av favoritt quotene mine. Det passer meg i grunnen ganske godt også da når folk sier til meg alt jeg ikke kan, blir jeg jo selvfølgelig enda mer gira på å vise at jeg kan.

  Ikke la noen fortelle deg at du ikke er god nok og at du ikke kan. Du kan! Hatet og kritikken fra andre viser seg ofte å være sjalusi så ikke hat folk som hater på deg, som quotet sier, du er en refleksjon av hva de ønsker å være. 
 • Publisert: 06.06.2015, 18:17
 • Kategori: Blogg
 • 1 kommentarer
 • Throwback Kreta 2014

 • Publisert: 05.06.2015, 22:44
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Så gjennom noen gamle bilder og kom over da vi var på Kreta i sommer. Jeg tok ikke så mye bilder på denne turen men ville dele noen av den med dere uansett :-)

   
 • Publisert: 05.06.2015, 22:44
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • En liten hallo

 • Publisert: 03.06.2015, 18:53
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Har bestemt meg for å ta vurderingen av sminken jeg kjøpte på video, jeg har videoblogget før men aldri postet dem fordi det er så utrooolig kleint! Hvordan klarer youtubere det? Haha, jaja skal prøve så godt jeg kan så satser jeg på å på filma videoen i løpet av uka men tror nok ikke jeg for postet den før i neste uke. 

  I morgen har jeg den siste tentamenen som er matte. Jeg har små øvd litt hele tiden i grunnen men ser at jeg ikke har øvd nok, så planen for kvelden er å øve som fanken og få femmer. Haha, det kommer aldri til å skje, men en firer hadde vært kjekt.

   

   

  Om noen skal klare å se at jeg ikke har like bryn fra dag til dag så beklager jeg det, jeg har naturlig veldig lyse bryn og får dem ikke like fra dag til dag, men har funnet en sminke metode jeg liker godt nå så satser på at jeg klarer å sminke dem slik frem over, haha, hvis noen har noen tips til meg så kommenter gjerne :-)

   

 • Publisert: 03.06.2015, 18:53
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • 02062015

 • Publisert: 02.06.2015, 15:43
 • Kategori: Blogg
 • Hei!

  Hva i alle dager skjer med Norge?! Det er jo sol og regn om hverandre hele tiden. (Vurderer btw å starte en blogg ang. været i Norge siden jeg så ofte skriver om det her, haha)

  I dag hadde jeg igjen gym og jeg trodde jeg skulle dø. Siden jeg ikke har trent på over en måned så sier det seg selv at kondisen min er på bunn, men jeg skulle uansett prøve meg på 2,5`en. Det gikk i jogg-spurt-gå, jogg-spurt-gå og på slutten var jeg solid sliten, var litt mer enn 2,5 men anyway. Følte meg sååå sprek!

  Det er utrolig herlig å faktisk kunne trene uten at det føles som at kneet mitt holder på å sprenge, høyre kne er jo også vondt og ikke bedre men det er sånn vondt i fem minutter også godt igjen så det er ikke like ille som det venstre var. 

  Noe som irriterer meg grenseløst er at de hadde ikke funnet noe gale med mobilen min så den er enda ikke helt i hundre, særlig kameraet er ræva så får se om jeg kan ha en selvoperasjon på den og se om jeg kan gjøre noe, haha.

  Blogges :)

 • Publisert: 02.06.2015, 15:43
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer