hits

carmenlouise


Min mening om dyremisshandling

 • Publisert: 06.12.2013, 22:13
 • Kategori: Dyrevern
 • Jeg ble i spørsmålsrunden surt hvorfor jeg hater dyremisshandling, jeg sa at jeg skulle skrive et innlegg om det en gang, så her er det:

  Mitt spørsmål er hvordan er det mulig å ikke hate dyremisshandling.

  Tenk på det at vist en person skyter en person en plass i norge så er det masse nyhetsoppslag om det, men hver dag er det flere tusen uskyldige dyr som dør fordi du skal få pels på jakka di! Blir det noe oppstyr av det? Nei, ikke i det heletatt, for det er liksom ok? Nei, dyr har akkuratt den samme verdien som det vi mennesker har!

  Canada Goose har vært masse i media og de aller fleste har hørt masse om det osv. Jeg velger å bruke dem som eksempel. 

  De bruker både pels fra prærieulv som er fanget med beinsaks, ei beinsaks knekker (somregel) beinet og dyret blir liggende å pines lenge, og jakkene blir fylt med gåsedun fra industrigjess som også brukes til kjøtt- og gåseleverproduksjon.

  Det er GALT!

  Dessuten syns jeg at jakkene er stygge og hadde en i familien min kjøpt en slik jakke hadde jeg altså klikket, jeg vet virkelig ikke hva jeg hadde gjort, jeg er så imot det!

  Mange tenker jaja, jakka er jo lagd fra før, jaja det hadde dødd uansett, men herregud vist alle tenker sånn så selvfølgelig selger di bra!

  Vist alle heller hadde tenkt som meg; Det er 5 personer som selger noe og 10 kjøpere da jeg er en av dem, fire av kjøperne kjøper fra fire av bodene, jeg er er en av di ti som er der, men jeg kjøper ikke fra noen, da er det en mindre kjøper, altså, det var 5 boder, 10 personer og 9 kjøpte, altså alle fem tilsammen solgte 9 jakker, vist jeg igjen hadde gjort det samme men denne gangen ble en med på tanken min, da solgte dem bare 8 jakker (av 10).. Pointet mitt er at vist alle hadde tenkt likt som disse jakkene (i vertfall flere enn det er nå) så hadde ikke canada goose hatt kjøpere som fører til konkurs som fører til at di legger ned og som så ender opp med at det ikke er slike jakker, altså mindre dyremisshandling osv.

  Har du vært på sirkus før?

  Stilig ikke sant, hvordan både hester og elefanter og seler gjør masse masse triks og ting.

  Men er du klar over hva disse dyrene går gjennom... De blir tvunget til å underholde!

  De står fastbundet, innesperret, tvunget til å gjøre ting som sliter fysisk på dyrekroppen og ikke minst de får ikke være dem de er skapt for å være!

   

  Jeg kunne nok skrevet i hele kveld men er altså så sliten at jeg ikke orker.

  Når jeg snakker og skriver om dette temaet blir alt så rotete og dårlig skrevet fordi jeg har så mange tanker om dette..

  Les på http://www.dyrsrettigheter.no og få det mye bedre skrevet

   

  Altså, kort sagt: IKKE kjøp pels og pels jakker, kjøper du det så støtter du det automatisk!

   

  Blæ dette innlegget ble dårlig, jaja

 • Publisert: 06.12.2013, 22:13
 • Kategori: Dyrevern
 • 2 kommentarer